Načelnik Civilnog stožera Ivica Strnščak pojasnio novu odluku

0
Komunalac add

Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Vrbovca Ivica Strnščak gostovao je danas u našem programu. Zbog brojnih upita građana oko donesene Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH, pojasnio je o čemu se radi i što to znači za stanovnike Vrbovca i okolnih općina.

Zabrana napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka ne odnosi na:

  • promet i kretanje nužno za opskrbu navedenih područja
  • dnevne migracije zaposlenih u službama bitnim za: pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe
  • izvješćivanje javnosti
  • stanovnika koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb
  • iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština
  • putovanja na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti kod kuće
  • žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19

Načelnik stožera Ivica Strnščak naglašava da će za djelatnike koji moraju napuštati mjesto boravka zbog posla propusnice davati njihovi poslodavci. Radi se naravno samo o nužnim službama koje u ovoj situaciji rade. Također napominje – Područje grada vrbovca sastoji se od 41 mjesnog odbora. Ona osoba koja treba obavljati neke radnje u gradu Vrbovcu, primjerice iz Lonjice ili Peskovca, Žunaca i slično, ona će se slobodno moći kretati do ljekarne ili trgovine bez propusnice. Važno je da se sva kretanja svedu na minimum – rekao je Strnščak.

Ukoliko osoba ima potrebu izlaziti iz Vrbovca morat će doći u Grad Vrbovec kako bi Stožer izdao propusnicu na temelju njihovog zahtjeva, ali u to ne ulaze propusnice koje izdaju poslodavci, OPG, obrtnici, hitna medicinska služba to jest obiteljski liječnik.

Što se tiče stanovnika okolnih općina, oni ne smiju dolaziti u Grad Vrbovec ili na područje bilo kojeg naselja u sklopu grada Vrbovca  bez propusnice koju im izdaju njihovi Stožeri civilne zaštite – Sve pripadajuće općine koje su proizašle iz bivše općine Vrbovec ne mogu doći u grad Vrbovec ukoliko im njihovi Stožeri ne izdaju propusnicu – napominje Strnščak.

Još jednom apeliram, ukoliko imate pitanja vezana uz ovu situaciju možete nazvati na broj 2799 900 ili pošaljite upit na mail adresu informacije@vrbovec.hr  – naglašava Strnščak.

Za sve stanovnike koji trebaju medicinsku pomoć za informacije će se javiti njihovim liječnicima obiteljske medicine koji će pacijentima u slučaju potrebe davati propusnice, potvrde i sve ostale informacije.

Stožer civilne zaštite Grada Vrbovca biti će svakodnevno dostupan od 7 do 15 sati te poslijepodne od 17 do 19 sati, vikendom će raditi od 9 do 11 sati.

Propusnice se mogu dobiti u Gradskoj upravi, na adresi Trg Petra Zrinskog 9, iskljuičivo iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština.

Propusnice se mogu preuzeti samo osobno uz predočenje osobne iskaznice.

Strnščak na kraju apelira da treba izbjegavati kretanja koja nisu prijeko potrebna, svi oni koji će se kretati s propusnicama moraju se držati socijalnog distanciranja, hodati odvojeno od drugih ljudi, s maskom na licu te izbjegavati okupljanja na javnim mjestima.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime