Načelnica Benc: U teškim vremenima stojimo uz naše stanovnike

0
Komunalac add

Načelnica Općine Rakovec Brankica Benc gostujući u programu Radio Vrbovca govorila je o trenutnom stanju na području općine istaknuvši kako Stožer civilne zaštite Općine Rakovec na čelu s načelnicom stožera Martinom Šmar provodi sve odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite RH.

Aktivnosti se provode u suradnji s članovima DVD-a Rakovec i službenicima PP Vrbovec. Izdajemo propusnice žiteljima općine, a do sada ih je izdano oko 300. Propusnice se izdaju u svrhu svih vitalnih pitanja, posebno se to odnosi na nabavu namirnica i repromaterijala za poljoprivredu – istaknula je načelnica Benc te dodala kako se uz sustav e-građanin propusnice mogu i dalje tražiti putem e-maila općine Rakovec ili na broj telefona 01/2798-005.

Problemi koji su ovih dana pogodili sve poljoprivrednike nisu nažalost zaobišli niti poljoprivrednike na području općine Rakovec. –Problemi su u isporuci poljoprivrednih proizvoda. Početni problemi u nabavi repromaterijala su sada riješeni pomoću propusnica. Općina cijelo vrijeme analizira sve moguće socijalne i ekonomske posljedice epidemije i bit ćemo u cijeloj ovoj teškoj situaciji i dalje uz sve naše stanovnike – naglasila je Benc.

Stanovici općine Rakovec poštuju mjere socijalnog distanciranja. –U malim općinama takve je odluke jednostavnije poštivati, svi imamo svoja dvorišta, okućnice. Naši poljoprivrednici i dalje svakog dana vrijedno rade na svojim poljima, što je trenutno najbitnije jer proizvodnja hrane u ovakvim situacijama jer izuzetno važna za naše društvo i državu – poručuje načelnica Brankica Benc te dodaje kako na području općine i dalje nema potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime