Nabava vatrogasne opreme u DVD-u Lonjica

0
Komunalac add

U jubilarnoj 90. godini proslave osnivanja DVD-a Lonjice i dalje je aktivno u radu vatrogasnog društva. Nabavlja se oprema, uređuju vatrogasne prostorije, sudjeluje u protupožarnoj zaštiti, radi na izobrazbi kadra, analizira se djelovanje ovogodišnjeg rada i profiliraju inicijative i aktivnosti za iduću godinu. U povodu najnovijih aktivnosti članova DVD-a Lonjice izvijestio je predsjednik Zdravko Fotović.

Naše društvo je sudjelovalo na županijskom natječaju na temelju kojeg su nam bila dodijeljena sredstva u iznosu od 7.000 kuna koja smo iskoristili za nabavu 27 radnih uniformi. Pri tome smo kupili 17 uniformi za naše članice, a ostalih 12 za naše vatrogasce čime smo obnovili naše zalihe. Radne uniforme su nam bile više nego neophodne jer su stare već bile dotrajale i nisu bile više za uporabu, a koje smo kupovali jednim dijelom i vlastitim financijskim sredstvima. Isto tako smo u međuvremenu pribavili i jedan dio vatrogasne opreme kojanam je bila nužna – rekao je Fotović te dodao kako rade i na uređenju vatrogasnih prostorija od spremišta do garaže.

Aktivni smo i na uređenju okoliša oko Vatrogasnog doma te sudjelujemo i u ostalim društvenim aktivnostima na razini Lonjice. Fokus našeg Društva je usmjeren na konstantnu izobrazbu naših kadrova pa će uskoro nekoliko naših članova pristupiti polaganju vatrogasnih ispita za viša zvanja. U međuvremenu Dora Pavlek je položila vatrogasni ispit pa je ravnopravna članica našeg Društva sa svim svojim obvezama i pravima. Tako je Dora Pavlek, zajedno sa svojim sestrama Magdalenom i Tamarom nastavila vatrogasnu tradiciju svojih roditelja, Zlatice i Antonija Pavleka,koji su aktivni dugogodišnji članovi DVD-a Lonjica – priča Fotović.

To je samo dokaz da društvo dobro radi i da je otvoreno za nove članice i članove te da njeguje žensku vatrogasnu tradiciju koja traje desetljećima, naglasio je Fotović i podsjetio kako su upravo članice postigle najveće rezultate na vatrogasnim vježbama u hrvatskim i jugoslavenskim okvirima prije 40. godina na što su izuzetno ponosni.

Trenutno su u društvu 32 članice razne životne dobi, vatrogasnog iskustva i zvanja, koje su nositeljice raznih društvenih aktivnosti te 25 vatrogasaca. Ovim putem bih još jednom javno zahvalio svim sponzorima, donatorima, društvima i pojedincima koji su nam na bilo koji način pripomogli u organizaciji naše proslave 90 godina rada koja je bila održana u listopadu ove godine. Na kraju bih uputio poziv svim zainteresiranim osobama da nam se priključe u našem radu i da svojim humanizmom i djelovanjem pripomognu u protupožarnoj zaštiti i u drugim životnim situacijama koje traže naše postupanje – poručio je predsjednik DVD Lonjica Zdravko Fotović.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime