Na snagu stupa zabrana rada nedjeljom

0
Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL
Komunalac add

Od 1. srpnja stupa na snagu novi zakon kojim se zabranjuje rad trgovina nedjeljom. Točnije, trgovački lanci moći će birati 16 nedjelja godišnje u kojima će biti otvoreni. Neki su već objavili raspored, a neki još čekaju.

Podsjetimo, Hrvatski sabor izglasao je izmjene Zakona o trgovini prema kojima će trgovine nedjeljom u pravilu biti zatvorene, a trgovci će moći odabrati 16 nedjelja u godini tijekom kojih će raditi.

Novi zakon stupa na snagu 1. srpnja, a radi prilagodbe poslovnih subjekata u ovoj godini 16 radnih nedjelja neće se ubrajati u nedjelje koje su do stupanja na snagu novog zakona bile radne.

Zakon propisuje iznimke od općeg pravila, ograničenje rada nedjeljom neće se odnositi na prodavaonice koje rade, primjerice, na kolodvorima, aerodromima, trajektnim lukama, benzinskim postajama, muzejima.

Ne bi se odnosilo ni na prodavače na tržnicama koji prodaju vlastite poljoprivredne proizvode, prigodnu prodaju na sajmovima i javnim manifestacijama. Kiosci će moći biti otvoreni nedjeljom i blagdanom od 7 sati do 13 sati.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime