Na radionici “Stvaranje iz zemlje” nastao zanimljiv kratak film

0
Komunalac add

U sklopu brojnih aktivnosti koje provodi Vrbovečka udruga mladih, veliku je pažnju dobila radionica „Stvaranje iz zemlje“ koja je održana u dva termina, krajem lipnja te na ovogodišnjem Vumfestu.

Riječ je o radionici oblikovanja predmeta i figurica od gline pod vodstvom akademskog kipara Petra Popijača. Krajem lipnja polaznici su izradili figurice i predmete, a na Vumfestu su odradili drugi dio odnosno njihovo pečenje na otvorenom ložištu i transformaciju u keramiku.

Inače, voditelj radionice Petar Popijač diplomirao je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi red.prof.art Slavomira Drinkovića. Doktorand je poslijediplomskog studija kiparstva na ALU u klasi red.prof.art. Petra Barišića. U svom radu stvara sinteze različitih medija i stilova likovnog izraza. U doktorskom istraživanju propituje granice kiparskog medija i analizira obilježja kiparske forme izvan konvencija statike.

Izlagao je na nizu samostalnih i skupnih izložbi u Hrvatskoj: 13. trijenale hrvatskog kiparstva Gliptoteka; HAZU, Zagreb, 2018; 32. i 34.. Salon mladih, HDLU, Zagreb, 2014. i 2018. te Biti očima drugog, Galerija Vladimir Bužančić, Zagreb 2013. i inozemstvu: Izazov Kravate, Parlament EU, Strasbourg, Francuska, zatim Žerjavica/Embers; Galerija Božidar Jakac, Kostanjevica na Krki, Slovenija, 2014. te Ostralle 2012, Dresden, Njemačka. Član je HDLU-a i HZSU-a. Petar je ujedno i član VUM-a.

Podsjetimo, radionica “Stvaranje iz zemlje” je dio projekta “AKC Garaže – klub mladih” koji je sufinanciran sredstvima Zagrebačke županije i Grada Vrbovca, a rad udruge podržava Zaklada Kultura nova. Tijekom radionice nastao je i kratki film “Glina”, autora Frana Ivana Matakovića koji možete pogledati u nastavku.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime