Na području PP Vrbovec 152 kriminalna djela u 2019. godini

0
Komunalac add

Na današnjoj sjednici vrbovečkog Gradskog vijeća načelnik Policijske postaje Vrbovec Ivica Jurčević podnio je izvještaj o stanju kriminaliteta, javnog reda i mira te druge prekršajne problematike na području Vrbovca u 2019. godini.

Načelnik Jurčević istaknuo je kako su u protekloj godini zabilježena 152 kriminalno djela, što je 11 posto manje nego u protekloj godini. U protekloj godini u 83 kaznena djela nisu otkriveni počinitelji.

Tijekom protekle godine na području Vrbovca dogodila se 31 krađa, što je za 31 posto manje nego godinu dana ranije. Jurčević je izvijestio kako je zabilježeno 50 slučajeva teške krađe (20 posto manje nego 2018. godine), dva razbojništva te jedna razbojnička krađa.

Policija je u našem gradu tijekom protekle godine evidentirala i 34 prekršaja protiv javnog reda i mira što je 2,86 posto manje nego 2019. godine, dok su iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga evidentirana dva slučaja (pet manje nego godinu dana ranije).

Što se tiče prometnih nesreća, na našem području u 2019. godini evidentirano je 55 prometna nesreća (oko 30 posto manje nego godinu dana ranije), a dobra vijest je da u protekloj godini nije bilo smrtnih slučajeva u prometu, naglasio je načelnik PP Vrbovec. 44 sudionika je ozlijeđeno u prometnim nesrećama, od toga je bilo petero sudionika s teškim ozljedama. – U navedenim prometnim nesrećama 10 vozača bilo je alkoholizirano. Najugroženija prometnica je Zagrebačka ulica, u kojoj se dogodila 21 prometna nsreća – dodao je načelnik Jurčević.

Policijski službenici su tijekom protekle godine poduzeli ukupno 2338 represivnih mjera (695 novčanih kazni, od toga 502 novčane kazne za brzinu, izrečeno je 151 upozorenje te su podnijeta 1492 optužna prijedloga).

Na pitanja vijećnika o jurnjavi u noćnim satima na području Vrbovca, načelnik Jurčević odgovorio je kako policija po tom pitanju provodi brojne mjere, među kojima je i akcija Alkohol i brzina, koja se provodi u dane vikenda i to na najrizičnijim prometnicama.

Na području PP Vrbovec nemamo, prema statističkim izvješćima, takvih mjesta koje bi bile crne točke. Posebno smo usmjereni na recidiviste prometnih prekršaja. Koristimo uređaje kojima možemo dokazati počinjenje prekršaja te učestalo mjerimo brzinu kretanja, osobito u mjestu Luka – naglasio je načelnik Ivica Jurčević.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime