Na krilima Reganhama Vrbovec do sva tri boda u Kerestincu

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 1. KOLO 4. NL SREDIŠTE A SKUPINA B

TOP  – VRBOVEC  3 : 4

KERESTINEC, SC Kerestinec. Gledatelja 100.

Sudac: Franko Korzo (Sisak). Pomoćnici: Miodrag Krnić (Sisak) i Ivana Kuljanac (Vrginost).

Delegat: Zlatko Petrac (Velika Buna).

STRIJELCI:0:1Reganham (12), 0:2 Reganham(16). 1:2 Delač (36), 1:3 Ferenčak (43), 2:3 M. Trošić (73 autogol), 3:3 Holetić (79), 3:4 Reganham (90).

TOP:Jankavić, Vidović (od 63. Mustafić), Runtas, (od 46. Ibrahimović), Žuti, Delač, (od 55. Kostanjski), Pagadur, Maravić, (od 46. Holetić), Salopek, Balen, Garašić, (od 55. Lovrinović), Makarun, (od 46. Rupčić).

VRBOVEC:Eremija, M. Trošić, Ferenčak, Silva, Dugac, Legin, (od 46. Vreš), G. Trošić, Kobelščak, Reganham, (od 90+5 Nemet), Frigan,(od 71. Varga),  Granđa, (od 46. Sever).

Trener: Antun Anthony Pavlović.

CRVENI KARTON: Leonardo Ferenčak (55).

IGRAČ UTAKMICE: Gabriel Reganhandos Anjos.

Na otvorenju nove sezone 2023./24. u 4. NL Središte skupini B, Vrbovčani su na neugodnom i teškom gostovanju u Kerestincu protiv Topa osvojili sva tri boda. Vrbovec je već u ranoj fazi utakmice preko raspoloženog Regenhama poveo 2:0 koji je pogađao domaću mrežu u 12. i 16. minuti. Šokirani domaćini su se vratili u utakmicu pogotkom Delača u 35. minuti. Pred kraj utakmice Ferenčak je u 43. minuti svladao vratara Jankavića i ponovo vratio prednost Vrbovca na dva gola razlike.

Isključenje Ferenčeka u 55. minuti dalo je krila domaćinu koji su smanjili rezultat u 73. minuti jer je Matija Trošić nespretno pogodio vlastitu mrežu. Top je izjednačio rezultat u 79. minuti preko Holetića. Ipak su na kraju sva tri boda osvojili gosti jer je u samom finišu utakmice u 90. minuti Regenham i po treći puta postigao pogodak. Uzaludni su bili domaći napadi u sučevoj nadoknadi vremena pa je Vrbovec na kraju zasluženo pobijedio Top rezultatom 4:3.

Sudac Franko Korzo je dodijelio pet žutih kartona. Kod Topa je požutio Antonijo Vidović, a kodVrbovca bili su opomenuti: Ivan Legin, Gabriel ReganhandosAnjos, Bernard Vreš i Fran Roko Eremija. U 55. minuti bio je isključen igrač Vrbovca Leonardo Ferenčak zbog dva žuta kartona (prvi u 39. minuti- nesportsko ponašanje, potezanje za dres) i drugi u 55. minuti  (nesportsko ponašanje, ometanje nastavka igre).

 

Uspješno su u vrbovečkom dresu debitirali Brazilci Gabriel ReganhandosAnjos i MateusDias da Silva koji su podigli kvalitetnu razinu cjelokupne momčadi.

Trener Vrbovec Antun Anthony Pavlović je nakon utakmice istaknuo. – Svjesni smo da očekivanja vrbovečke sportske javnosti nisu baš optimistična prema NK Vrbovcu na početku prvenstva u 4. NL Središte skupini B i ekipi koju stvaramo. No, mi smo spremni na sve izazove, a to je pokazala i prva utakmica u gostima u Kerestencu kod vrlo dobre ekipe Topa gdje smo pobijedili 4:3. Sretni smo svi koji smo uključeni u ovaj projekt da smo startali pobjedom. Čeka nas vrlo težak raspored jer uz prvenstvo tu je i kup natjecanje Nogometnog saveza Zagrebačke županije. U srijedu 30. kolovoza u 17.30 sati igramo 1. kolo kupa u Rakitju protiv momčadi Tigar Sveta Nedjelja. Ekipa je u stvaranju i dobro treniramo tako da ćemo s vremenom postati sve bolji i pružati dobre igre kroz predstojeće prvenstvo. Svi pristigli igrači koji su sad u Vrbovcu su dečki koji su prvo karakterno dobri ljudi i kvalitetni nogometaši tako da nam je i zadovoljstvo raditi s njima. Trebat će nam još malo vremena da se uigramo. No, uz zajednički trud i angažiranost, uopće ne sumnjam u daljnje pozitivne rezultate – rekao je Pavlović.

Vrbovec je zadnje prvenstvo s Topom igrao u sezoni 1983./84. u Zagrebačkoj nogometnoj zoni. Prvenstvena utakmica u Vrbovcu 13. studenog 1983. između PIK-a Vrbovec i Topa je završila rezultatom 2:1. U Kerestincu je susret bio odigran 27. svibnja 1984. između Topa i PIK-a Vrbovca koji je bio okončan rezultatom 1:1.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime