Na krilima peterostrukog strijelca Bojana Čerkeza Gaj pobijedio Ostrnu

0
Komunalac add

PRIPREMNA UTAKMICA

GAJ – OSTRNA 6 : 2

VRBOVEC, Gradski stadion. Igralište s umjetnom travom. Gledatelja 30.

Sudac: Ante Capan (Vrbovec).

STRIJELAC: 1:0 B. Čerkez (6), 2:0 B. Čerkez (9), 3:0 B. Čerkez (13), 4:0 B. Čerkez (14), 5:0 B. Čerkez (27), 6:0 Gomerčić (68), 6:1 Radovac (69), 6:2 Šego (75).

GAJ: Kosovec, F. Jaković, Subić, Tomić, S. Čerkez, D. Benko, Šurmin, Gomerčić, Makek, B. Čerkez, Kuten,(još su igrali: K. Jaković, Bručić-Matic, Kaluđerović).

Trener: Marijan Čokor.

OSTRNA: F. Mandić, S. Mandić, Cik, Atlija, Lacković, Tokić, Radovac, Jenić, Galović, Nestić, Šego, (još su igrali: Stublić, Čivić, M. Jaković, Stjepić, Darojković).

Trener: Mario Habeić.

Gaj je od samog početka zagospodario terenom i u pola sata na krilima Bojana Čerkeza riješio pitanje pobjednika. Niti najstariji gledatelji se ne sjećaju da je netko u prvih 27. minuta utakmice postigao 5 golova. Upravo je to učinio Bojan Čerkez koji je nemilosrdno realizirao svoje prigode i u pet navrata matirao nemoćnog Franju Mandića. Mogao se Bojan Čerkez upisati i šesti puta u strijelce, ali je u situaciji kada je sam izbio ispred Franje Mandića njegov udarac završio pored stative.

U drugom poluvremenu Ostrna se oslobodila domaćeg pritiska, povezala svoje redove i konačno počela igrati nogomet. Međutim, opet su nogometaši Gaja prvi zabili pogodak i povećali rezultatsku prednost na 6:0. Mišel Gomerčić je u 68. minuti postigao lijepi zgoditak iz slobodnog udarca. Minutu kasnije Ivan Radovac je zabio prvi gol za Ostrnu. Pred sam kraj utakmice Ostrna je definitivno došla do daha pa se i Ivan Šego upisao u strijelce u 76. minuti te tako samo ublažio poraz.

U prvom poluvremenu Gaj je odigrao nadahnuto, kombinatorno, brzo i efikasno jer je najbolji igrač utakmice Bojan Čerkez bio nerješiva enigma za igrače Ostrne. Očito da je trener Marijan Čokor donio potrebne nove ideje i promjene u momčad Gaja, koja sada igra kvalitetno, odgovorno, disciplinirano i što je najvažnije efikasno. S druge strane Ostrna se od početnog šoka uspjela oporaviti tek u drugom poluvremenu, ali nije mogla ništa više učiniti osim doživljenog „časnog“ poraza. Stoga je pred trenerom Marijom Habeićem do početka proljetnog dijela prvenstva u 1. ŽNL Istok još dosta posla, na stabiliziranju „propusne obrane“ i da Ostrna zaigra puno bolje jer u svojim redovima ima kvalitetnih i iskusnih igrača.

Najbolja igra Gaja u pripremnom razdoblju koji sada pun samopouzdanja, kao prošlogodišnji pobjednik kupa NS Vrbovec, u 1. kolu kupa na svom terenu 13. ožujka dočekuje Graničar iz Tučenika.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime