Na krilima Nikole Kranjeca Strmec protiv Rakovca izborio finale kupa

0
Komunalac add

POLUFINALE KUPA NS VRBOVEC

RAKOVEC – STRMEC 1 : 3

RAKOVEC. Igralište NK Rakovec. Gledatelja 100.

Sudac: Martin List (Dubrava) 8. Pomoćnici: Srećko Jantoljak (Kunđevac) i Blaž Crnoja (Celine).

Delegat: Dejan Budić (Vrbovec).

STRIJELCI: 0:1 Kranjec (21), 0:2 Kranjec (56), 0:3 Kranjec (88), 1:3 Grgoić (90+1 11m).

RAKOVEC: Jurić 6, Kožar 6, (od 57. Gudić 6,5), Štefinovec 6, D. Baček 6,5, Jaić 6,5, Brlečić 6, (od 57. L. Radotović -, od 82. Jendriš -), Novoselec 6, (od 46. Krvarić 6,5), I. Dujmić 6,5, Krezo 6, (od 71. Matić -), N. Dujmić 6,5, Grgoić 6,5.

TRENER: Željko Radotović 6,5.

STRMEC: Plantić 7, Posavec 6,5, (od 87. Mihalic -), Bagavac 7, Novački 7, F. Baček 7, (od 87. Kuzmić -), Trcak 6,5, Bičak 6,5, (od 52. Šilinić 7), Antolković 6,5, Kranjec 8, (od 87. Ključar -), Bedeković 7, Šavorić 7,5, (od 74. Plenar -).

TRENER: Miroslav Vuksanić 7.

IGRAČ UTAKMICE: Nikola Kranjec.

Petoligaš Strmec je opravdao ulogu favorita protiv šestoligaša Rakovca i sasvim zasluženo izborio ulazak u finale NS Vrbovec. Po sunčanom i vrućem vremenu Strmec je puno bolje ušao u utakmicu. Prvu izglednu priliku imali su gosti u 3. minuti, ali je Šavorić s 10-tak m šutirao iznad domače prečke. Šavorić je u 18. minuti nakon proboja po lijevoj strani pronašao Kranjeca kojem je udarac s 14 m obranio Jurić. Gosti su poveli nakon bolje igre u 21. minuti. Bedeković je ubacio s desne strane, a Kranjec glavom pogodio u desni gornji kut. Rakovčani su potom zaigrali puno žustrije i uglavnom se igralo između dva kaznena prostora. Grgoić je u 34. minuti izveo korner s desne strane, a udarac glavom Nikole Dujmića sa 7 m završio je iznad gostujuće prečke. Šavorić je bio najveća opasnost u prvom poluvremenu po domaću momčad, koji je u 38. minuti snažno tukao 14 m, ali se Jurić nije dao iznenaditi.

Drugo poluvrijeme proteklo je u izjednačenoj igri. Kranjec je u 49. minuti prošao dva domaća obrambena igrača, ali je njegov udarac s 11 m izvrsno uhvatio Jurić. Uzvratio je Nikola Dujmić u 51. minuti koji je probio po lijevoj strani i tukao, ali se Plantić istaknuo intervencijom. U 52. minuti teže se ozlijedio Ivan Bičak koji je morao napustiti igru. Šilinić je u 55 minuti u solo akciji nanizao nekoliko domaćih igrača i potom asistirao Kranjecu koji je postigao drugi zgoditak. U 73. minuti udarac Šilinića s ruba kaznenog prostora završio je u Jurićevom naručju. Lijepu domaću akciju u 75. minuti završio je Štefinovec snažnim udarcem s 18 m koji je prohujao iznad gostujućih vrata. Pogrešku Jurića u 88. minuti kaznio je Kranjec koji je postigao hat-trick. U gužvi u gostujućem prostoru u 90. minuti udarac Jendriša s 10 m završio je u gostujućem bloku. U sudačkoj nadoknadi 90+1 minuti u gostujućem kaznenom prostoru bio je srušen Matić pa je sudac List opravdano dosudio kazneni udarac za Rakovec. Udarac s bijele točke sigurno je izveo Grgoić.

Na kraju zasluženo slavlje igrača Strmca iz Bedenice koji su pobijedili Rakovec rezultatom 3:1. Sudačka trojka predvođena sucem Martinom Listom sudila je više nego vrlo dobro, imala kontrolu nad utakmicom cijelo vrijeme i bila na visini zadatka polufinalnog susreta NS Vrbovec.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime