Na krilima Martinovića i Ćosića Vrbovec zabilježio pobjedu protiv Gaja Mače 5:2

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 1. KOLO 3. NL CENTAR

VRBOVEC – GAJ MAČE 5:2

VRBOVEC, Gradski stadion. Gledatelja 500.

Sudac: Mlinarić (Sisak) 8. Pomoćnici: Horvatinović (Petrinja) i Vitković(Sisak).

STRIJELCI: 0:1 Haramustek (5), 1:1 Martinović (47), 2:1 Ivetić (57 autogol), 3:1 Martinović (60), 4:1 M. Tolić (69), 5:1 Martinović (79) 5:2 Kiš (82).

VRBOVEC: Zrinščak 7, Trošić 7,5, M. Tolić 7,5, Jantoljak 7, Lovrić 7, Ćosić 8, Škaro 7, (od 46. G. Tolić 7), Bubnjar 7,5, Martinović 9, Babić 7,5, (od 81. Turk -), Slišković 7.

Trener: Dražen Biškup 7.

GAJ MAČE: Pervan 6, Vukadin 6, (od 80. Kiš -), Tepšić 6, (od 80. Brlečić -), Postonjski 6, Haramustek 6,5, Šaban 6, Gajski 6, (od 58. Josipovć 6), Cvrtila 6,5, Ivetić 6, Mazalović 6,5, Krpanec 6.

Trener: Marijan Glavica 6.

IGRAČ UTAKMICE:Vlatko Martinović.

Pred oko 500-tinjak gledatelja Vrbovčani su opravdali tradiciju da na otvorenju nove prvenstvene sezone, u okviru Turističko-kulinarske manifestacija Kaj su jeli naše stari, startaju pobjedom. Tako se potvrdilo i ove godine kad su Vrbovčani dočekali goste iz Mača i na krilima raspoloženih Vlatka Martinovića i Marija Ćosića ostvarili trijumf, ali tek boljom igrom i efikasnošću u drugom poluvremenu.

Na otvorenju utakmice gosti su poveli već u 5. minuti jer je nakon Tepšićevog ubačaja s desne strane Haramustek s 12 m pogodio u lijevi donji kut. Domaćin nakon početnog šoka nije nikako mogao povezati svoje redove pa je tek ozbiljno zaprijetio u 32. minuti. Domaći kapetan Ćosić je snažno opalio po lopti s 20 m, ali je Pervan lijepom paradom loptu skrenuo u korner. Velika prilika za goste zbila se u 45. minuti kada je Šaban izveo slobodni udarac s 18 m, kojeg je obranio Zrinščak, a odbijenu loptu Cvrtila s 5 m tuče pored desne vratnica. Prvo poluvrijeme je proteklo u boljem dojmu nogometaša iz Mača dok su se domaći igrači tražili po terenu.

U drugom poluvremenu puno su kvalitetniji bili Vrbovčani koji su zagospodarili terenom, dok su se gosti na opće iznenađenje u nastavku prikazali u blijedom izdanju. Domaćin je izjednačio u 47. minuti kada je Martinović volejom s 10-tak m svladao vratara Pervana. Vrbovec je nakon bolje igre stigao do preokreta u 57. minuti. Martinović je prisilio Ivetića da glavom vrati loptu na 14 m Pervanu koja je završio neobranjivo u desnom donjem kutu. Ćosić je započeo akciju u 60. minuti i dodao loptu Bubnjaru na desnoj strani, on je asistirao Martinoviću čiji je udarac s 11 m završio u donjem lijevom kutu. Slišković je u 68. minuti šutirao s 40 m, Pervan se nalazio na crti šesnaesterca i krajnjim naporom izbacio loptu u korner. Upravo iz tog kornera u 69. minuti Vrbovec stiže do četvrtog pogotka. Ćosić je ubacio s lijeve strane, Martinović glavom proslijedio loptu do Martina Tolića koji iz blizine trese gostujuću mrežu. U 79. minuti Trošić je s Bubnjarem izmijenio dupli pas, a potom je Martinović s ruba kaznenog prostora pogodio u desni donji kut nemoćnog Pervana. Kiš je u 80. minuti postigao zgoditak za goste i time samo ublažio poraz, pa je utakmica na kraju završila zasluženom i uvjerljivom pobjedom Vrbovca protiv Gaja Mače rezultatom 5:2.

Domaća publika pljeskom je ispratila Vrbovčane za pobjedu i požrtvovnost koju su pružili na otvaranju sezone, a gledatelji su mogli uživati u utakmici na kojoj je postignuto 7 golova, te nastaviti veselje na 41. turističko-kulinarskoj manifestaciji„Kaj su jeli naše stari“.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime