Na krilima Josipa Sliškovića Vrbovec do trijumfa protiv Maksimira

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 3. HNL SREDIŠTE 20. KOLO

VRBOVEC – MAKSIMIR 4 : 1

VRBOVEC, Gradski stadion. Bez gledatelja.

Sudac: Dominik Bujan (Guci Draganički) 7,5. Pomoćnici: Nikola Grgurić (Kutina) i Dragan Čutura (Petrinja). Četvrti sudac: Ivan Brdarević (Jazavica).

Delegat: Veljko Škrinjarić (Zagreb)

STRIJELCI:1:0 Slišković (34), 2:0 Slišković (38), 3:0 Slišković (62), 3:1 Krivec (89), 4:1 J. Colarić (90 11m).

VRBOVEC: Zrinščak 7, Režabek 7, M. Tolić 7,5, Krizmanić 7,5, Tomas 7,5, Trošić 7, Slišković 8,5, (od 86. K. Colarić -), Babić 8, Martinović 7, D. Colarić 7,5, (od 81. Škaro -), Boroša 7,5, (od 63. J. Colarić 7).

Trener: Dražen Biškup 7,5.

MAKSIMIR: Javor 6, Kondres 6, Musa 6, Dujmović 6,5, (od 67. Blagoev -), Husnjak 6, (od Pavlović 6), Mamić 6,5, Bradić 6, (od Musulin 6), Bastalec 6, Šaronja 6, (od 67. Krivec 6,5), Mraković 6,5, Erjauc 6, (od 89. Kuš -).

Trener: Goran Vincetić 6.

IGRAČ UTAKMICE: Josip Slišković.

Preporođeni Vrbovec je pod trenerskom palicom Dražena Biškupa ostvario i drugu pobjedu, ovog puta protiv solidnog Maksimira. Početak utakmice protekao je u međusobnom ispitivanju snaga, a prvi je zaprijetio Vrbovec u 18. minuti. Slišković se sjurio s lijeve strane i snažno tukao s 18 m, ali je lopta prohujala iznad gostujućih vrata. Uzvratio je Maksimir u 23. minuti. Mraković je ubacio s lijeve strane, a odbijenu loptu je zahvatio Musa, lopta je završila iznad vratnice. U 25. minuti Zrinščak je imao veliku obranu jer je udarac Šaronje s 5 m skrenuo u korner. Domagoj Colarić je u 27. minuti izveo ubacivanje iz kuta s lijeve strane, a udarac Martinovića glavom s 5 m završio je iznad gola. Gosti su opasno zaprijetili u 30. minuti, kada Bradić centrirao s slijeve strane, Šaronja tukao glavom s 10 m, ali je lopta završila uz desnu vratnicu. Domaći brzi kontranapad u 32. minuti okončao je Boroša udarcem s 12 m koji je završio u gostujućem bloku. Domaćin je poveo u 34. minuti jer je Boroša dijagonalom izbacio Sliškovića, koji se varkom riješio dvojice igrača pa je potom zaobišao i vratara Javora i s 10 m pogodio mrežu. Slobodni udarac s desne strane u 26. minuti izveo je Domagoj Colarić koji je prohujao uz lijeve rašlje. Vrbovec je povećao vodstvo u 38. minuti. Babić je proigrao Martinovića koji s lijeve strane nesebično vratio loptu Sliškoviću, a on sa 7 m postiže drugi pogodak.

U drugom poluvremenu Maksimir je imao veći posjed lopte dok je Vrbovec mudro čuvao vodstvo i čekao prilike iz kontranapada. Dujmović je u 49. minuti snažno opalio po lopti s 20 m koja je fijuknula uz lijevu vratnicu. Lijepu akciju odigrali su Vrbovčani u 57. minuti koju je započeo Slišković, Babić je dodao Martinoviću koji sa 7 m puca u Javora. Slišković je u 60. minuti dijagonalom pronašao Borošu koji šutira s desne strane s 10 m, a gosti loptu izbacuju s gol crte. Pitanje pobjednika riješeno je u 62. minuti. Domagoj Colarić je izveo korner s desne strane, a najprisebniji je bio Slišković koji je s 7 m zabio i treći gol. U samoj završnici utakmice pala su još dva zgoditka. Najprije je Maksimir postigao počasni zgoditak u 89. minuti preko Kriveca koji je 15 m lobao Zrinščaka. Potom je Babić srušen u 90. minuti u gostujućem kaznenom prostoru pa je sudac Bujan opravdano pokazao na bijelu točku. Siguran realizator kaznenog udarca bio je Josip Colarić za uvjerljivi i zasluženi trijumf Vrbovca 4:1.

Velika pobjeda Vrbovčana ostvarena je momčadskim pristupom u kojem nije bilo izgubljene lopte i u kojem su svi  požrtvovno ginuli jedan za drugoga. Veliku partiju i najbolju igru do sada u dresu Vrbovca pružio je trostruku strijelac Josip Slišković, a njemu uz bok bili su i Alen Babić, Dino Tomas, Martin Krizmanić, Antonio Boroša, Domagoj Colarić, Martin Tolić, ali su i svi drugi Vrbovčani dali svoj maksimum u osvajanju sva tri boda. Očito je da je iskusni trener Dražen Biškup uspio vratiti samopouzdanje vrbovečkoj momčadi, a sada je nužno vratiti i pobjednički mentalitet u kontinuitetu.

Zdenko Brezarić.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime