Na krilima Dine Krajačića Samoborci pobijedili Vrbovčane 5:1

0
Komunalac add

PRIPREMNA UTAKMICA

VRBOVEC – SAMOBOR 1 : 5

VRBOVEC, Gradski stadion. Gledatelja 50.

Sudac: Jantoljak (Kunđevac). Pomoćnici: M. Fugaj (Tučenik) i Helena Blažic (Bolč).

STRIJELCI: 0:1 Mohač (27), 0:2 Rihtar (47), 1:2 J. Colarić (62), 1:3 Krajačić (79), 1:4 Zelenika (82), 1:5 Karasman (86).

VRBOVEC: Zrinščak, Varga. K. Colarić, Lovrić, Trošić, Bubnjar, Škaro, Babić, J. Colarić, Martinović, Slišković, još su igrali: Kralj, Jurinjak, Sesvečan, F. Fugaj, Topalović, Kliček.

Trener: Dražen Biškup.

SAMOBOR: Klemenčić, Balen, Čerkez, Ašanin, Husinec, Kelava, Guliš, Mohač, Brdarić, Brdek, Krajačić, još su igrali: Musović, Razum, Regović, Rihtar, Kleščić, Milas, Zelenika, Karasman.

Trener: Stjepan Bašić.

Prvi dojam na igru Vrbovca na otvorenju jesenske sezone protiv Samobora, jednostavno glasi da se dobro ne piše. Naime, pomlađena momčad Vrbovca nije se mogla ravnopravno nositi sa Samoborcima koji su odigrali disciplinirano, požrtvovno i krajnje efikasno.

Prvih 20-tak minuta je proteklo u ravnopravnoj igri i obostranom ispitivanju snaga. Prvi ozbiljan napad Samobor je pretvorio u vodstvo u 27. minuti. Krajačić je nanizao par domaćih igrača i potom asistirao Mohaču kojem nije bilo teško iz blizine zatresti domaću mrežu. Uzvratio je Vrbovec prijetnjom u 33. minuti. Škaro je s desne strane vratio loptu Josipu Colarića koji sa 18 m silovito šutira, a vratar Klemenčić krajnjim naporom izbacuje loptu u korner. U 44. minuti Kristijan Colarić je ubacio loptu s lijeve strane koju glavom tuče Martinović, a udarac je opet izvrsno obranio Klemenčić.

Na početku drugog poluvremena gosti kažnjavaju pogrešku domaće obrane u 47. minuti. Nezaustavljivi Krajačić je probio lijevi bok i dodao Rihtaru koji preciznim udarcem s 10 m postiže gol. Vrbovec je smanjio rezultat u 62. minuti. Josip Colarić je 20 m izveo slobodni udarac i pogodio živi zid, ali je potom šutirao odbijenu loptu s 16 m koja je završio u donjem desnom kutu. Imao je Vrbovec u 72. minuti i 100 postotnu šansu za izjednačenje. Slišković je dodao loptu mladom Fabijanu Fugaju koji je iz blizine pogodio vratara Musovića. Brzi kontranapad u 79. minuti završio je Krajačić prekrasnim udarcem sa 16 m precizno i efektno u lijevi gornji kut nemoćnog vratara Kralja. U 82. minuti na sceni je ponovo prvo ime utakmice Dino Krajačić, koji je bio nerješiva enigma za Vrbovčane, koji je ovaj puta asistirao Zeleniki da se upiše u strijelce. Pogubljenost domaće momčadi kaznio je u 86. minuti Karasman novim zgoditkom za visoku i zasluženu pobjedu Samobora 5:1.

Za Vrbovec su debitirali: Fabijan Fugaj, Karlo Jurinjak, Niko Kralj, Marcel Sesvečan i Luka Varga. I dok se može imati opravdanja za mlade igrače da nemaju iskustva, da igraju pod tremom i psihičkim pritiskom, potrebno je puno više igračke energije, požrtvovnosti i odlučnosti jer da bi se uspjelo u seniorskom nogometu nužno je iskazati kvalitetu i karakter i puno toga više. Možda je ovo samo bio loš dan za Vrbovčane koji već brzo imaju novu provjeru 30. srpnja i to protiv Bjelovara.

Zdenko Brezarić

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime