Na izboru najboljih mladih poljoprivrednika u EU Hrvatsku predstavljao Ilija Jurić

0
Komunalac add

U organizaciji Europske pučke stranke (EPP), Konfederacije poljoprivrednika Portugala (CAP) i Agrarne udruge mladih poljoprivrednika (ASAJA) u Bruxellesu je održan osmi Europski kongres mladih poljoprivrednika te izbor za najboljeg europskog mladog poljoprivrednika na kojem je Hrvatsku predstavljao Ilija Jurić, prenosi HRT.

Ilija Jurić je mladi poljoprivrednik koji uzgaja presadnice, jestivo cvijeće, mikropovrće i egzotično bilje za restorane, s imanjem i plastenicima u Vrbovcu.

Eurozastupnica Sunčana Glavak tim je povodom u Bruxellesu ugostila finaliste izbora za najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika i najuzorniju hrvatsku seosku ženu, navodi se u priopćenju ureda zastupnice. Glavak je čestitala Iliji Juriću na ostvarenom rezultatu. – Ilija je pravi primjer kako ljubav prema poljoprivredi i inovativnost u poslovanju mogu dovesti do velikih rezultata – rekla je eurozastupnica.

Foto: suncanaglavak.eu

Ilija Jurić izrazio je zadovoljstvo što je Europska unija prepoznala važnost mladih poljoprivrednika. – Drago mi je što sam prepoznat kao najbolji u Hrvatskoj, a posjet Bruxellesu i sudjelovanje na Europskom kongresu mladih poljoprivrednika prilika je za umrežavanje i razmjenu iskustva s mladim poljoprivrednicima diljem Europe – naglasio je.

U konkurenciji mladih poljoprivrednika iz 16 država članica Europske unije koji su se natjecali za titulu najboljeg u tri kategorije najbolji digitalni projekt, najotporniji projekt i najbolji projekt unaprjeđenja ruralnih područja Ilija se predstavio uzgojem presadnica, jestivog cvijeća, mikropovrća i egzotičnog bilja za ljudsku prehranu.

Nagrada za najbolji digitalni projekt otišla je u ruke Alina Luculeasae iz Rumunjske, kao najbolji projekt otpornosti izabran je projekt Simona Kaiblingera iz Austrije, a prvo mjesto za najbolji projekt unaprjeđenja ruralnih područja osvojila je Desislava Kaburova iz Bugarske.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime