Na “bebonosećoj kavi” naučite vještine nošenja djece

0
Komunalac add

Vrbovečka udruga Artoratorij najavljuje novosti u svome programu. U suradnji sa savjetnicom za nošenje djece Vegom Letica pokrenuta su mjesečna druženja za mlade roditelje iz Vrbovca i okolice, na kojima se naglasak stavlja na nošenje beba u nosiljkama ili maramama i to ono preporučljivo i povezujuće.

Bebonoseće druženje odvijat će se u laboratoriju udruge na adresi Matije Gupca 3, svake prve nedjelje u mjesecu od 10 do 12 sati, a prvo druženje održava se već ovu nedjelju 01. ožujka.

Bebonoseća kava odnosno bebonoseće druženje organizirano je po uzoru na brojna druženja koja u čitavoj Hrvatskoj vodi Babywearing zajednica i educirane savjetnice. Kroz neobavezne razgovore i upoznavanja roditelja savjetnice ispravljaju manje nepravilnosti u vezovima i namještanju marama i nosiljki za bebe. –Uz kavu, čaj i šalicu razgovora imat ćete priliku, onako usputno, uz pomoć naše savjetnice Vege naučiti nešto novo ili usavršiti nešto ‘staro’ u pogledu nošenja, ‘poštelati’ koji remenčić ili zategnuti čvor. Ali i povezati se s ostalim roditeljima kroz neke slične interese ili aktualne teme o roditeljstvu. Naravno da su bebači i gegači dobro došli, bez njih nema nošenja- poručuju iz udruge.

Vega Letica je prošla Trageschule obuku za savjetnicu za nošenje djece, živi u okolici Zeline i pokreće lokalnu priču bebonošenja.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime