Na 2. natječaj za kratku priču “Marija Jurić Zagorka” pristiglo 227 radova

0
Komunalac add

U subotu, 01. siječnja 2022. godine zatvoren je 2. natječaj za kratku priču “Marija Jurić Zagorka”. Riječ je o natječaju kojeg je, u listopadu 2021. godine, raspisala Narodna knjižnica Vrbovec. Na natječaj je pristiglo 227 priča iz Hrvatske i inozemstva te su poslane na čitanje žiriju.

Za tri najbolje priče pripremljene su vrijedne nagrade. Nagrađene kratke priče, ali i još nekoliko priča prema odabiru žirija, bit će objavljene na internetskim stranicama Narodne knjižnice Vrbovec.

Dodjela nagrada i javno predstavljanje nagrađenih autorica/autora i njihovih kratkih priča održat će se u Narodnoj knjižnici Vrbovec u subotu, 5. ožujka 2022. godine u povodu obilježavanja rođenja književnice i novinarke Marije Jurić Zagorke (rođene 2. ožujka 1873. u Negovcu pokraj Vrbovca) po kojoj ovaj natječaj i nosi ime.

Podsjetimo, program je osmišljen prema ideji Irene Skopljak Barić. Za vizualno rješenje pobrinula se Valerija Jakuš. Sponzor je Badel 1862, a organizator Narodna knjižnica Vrbovec, zamjenica ravnateljice Mateja Hrgovan. Program je sufinanciran sredstvima Grada Vrbovca, Zagrebačke županije i Društva hrvatskih književnika.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime