MUP sugerira građanima da istekle osobne isprave zamjene prije proglašenja prestanka epidemije

0
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Komunalac add

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) sugerira građanima da već sada svoje istekle osobne isprave zamijene novima, odnosno podnesu zahtjev za izradu novih, jer će time izbjeći gužve na šalterima koje se očekuju nakon proglašenja prestanka epidemije COVID-a.

U MUP-u ističu kako je u protekle gotovo tri godine broj osobnih isprava kojima je istekao rok važenja, ali se i dalje smatraju važećima, iznosi 221.387 osobnih iskaznica, 411.905 putovnica i 78.524 vozačkih dozvola. Ističu kako putovnica i vozačka dozvola nisu obvezne isprave i građani ih ne moraju ishoditi nakon isteka važenja ako ne namjeravaju putovati u zemlje za koje je potrebna putovnica, odnosno ako ne namjeravaju upravljati vozilom.

Iako odluka o prestanku epidemije još nije donesena, u MUP-u kažu kako je za očekivati da će u dogledno vrijeme biti, s obzirom na to da se na razini Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) o tome vode razgovori. Stoga sugeriraju građanima da već sada zamijene istekle osobne dokumente, odnosno podnesu zahtjev za izradu novih.

Nakon prestanka epidemije rok je 30 dana za zamjenu dokumenata.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime