MUP poziva građane da predaju ilegalno oružje

0
Komunalac add

Ministarstvo unutarnjih poslova ponovno poziva građane koji još čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje i eksplozivna sredstva, da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja.

Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava koji se obilježava pod motom „Imam pravo na život“, policija provodi moderniziranu kampanju „Manje oružja, manje tragedija“, koja je sufinancirana sredstvima Europske unije kroz Fond za unutarnju sigurnost.

Ovom moderniziranom kampanjom cilj je potaknuti širu javnost na dragovoljnu predaju oružja, kao i utjecati na podizanje ukupne svijesti građana o opasnostima od nestručnog rukovanja oružjem i minsko eksplozivnom sredstvima. Dragovoljna predaja ilegalnog oružja je bez sankcija.

Inače, od 1. rujna 2007. do 30. studenog 2020. u Republici Hrvatskoj građani su dragovoljno predali 5.493 kg eksploziva, 5.570.778 komada streljiva, 5.354 komada automatskog i 9.183 komada dozvoljenog oružja te 330.462 komada rasprskavajućeg oružja.

Sve informacije o kampanji kao i upute o dragovoljnoj predaji ilegalnog oružja možete pronaći na internetskoj stranici manje oružja manje tragedija.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime