Mrtva trka Dugog Sela, Vrbovca i Žabnice

0
Komunalac add

VNL NS DUGO SELO, 14. KOLO

U 14. kolu NVL NS Dugo Selo sve su pobjede pripale domaćim ekipama pa su gosti prošli kao bosi po trnju. Pobjede su ostvarili Vrbovec i Žabnica koji su se samo na dva boda približili prvoplasiranom Dugom Selu, koje nije igralo utakmicu protiv Lonje. No, unatoč tome najveće šanse za osvajanje ovogodišnjeg prvenstva i dalje imaju upravo veterani Dugog Sela koji imaju i 3 odgođene utakmice.

U Žabnici je vođena velika bitka tijekom cijele utakmice, a pitanje pobjednika je riješeno tek u dramatičnoj završnici. Lončarić je doveo Žabnicu u vodstvo u 69. minuti, a Palikuća povećao vodstvo u 74. minuti. Gosti iz Bedenice smanjili su rezultat preko Havojića 79. minuti, a za bilo kakav veći gostujući preokret bilo je prekasno pa su sva tri boda ostala u Žabnici.

 

Vrbovec je visoko pobijedio Rakovec 7:0 u utakmici u kojoj se istaknuo četverostruki strijelac Antonio Arifović koji je ujedno bio i u dva navrata asistent. Utakmicu je defacto riješio Arifović u 52. minuti kada je postigao hat-trick. Kod Vrbovca bili su još strijelci Mario Badenić 2 puta i Pajsar. Nije da Rakovčani nisu imali svoje prigode, ali im je sve udarce obranio raspoloženi Pavlović. Samo da se zna da je vrata Rakovca čuvao vratar Vid Tvorić, živa sportska legenda koji brani i u svojoj 72. godini života.

Zelina nije dala nikakve šanse gostima iz Vezišća, koja je na kraju vrlo dobre igre zabilježila uvjerljivu pobjedu 6:2. Kod domaćina bili su strijelci: Nokaj 2, Dorić, Margetić, Gjurašin i Guštek, dok je dva gola za goste zabio Vitez. Zelinčani se tako sve malo pomalo dižu prema vrhu tablice.

Sloga je fenjerašu Kloštru podarila petardu i time opravdala ulogu favorita u ovom susretu. Junak utakmice bio je raspoloženi Žertuš koji je u 3 navrata pogađao gostujuću mrežu, a po jednom su ti učinili Đerek i Marinić. Utakmica je bila riješena već nakon 35. minute jer je Sloga povela rezultatom 3:0.

U derbiju začelja Rugvičani su pobijedili veterane Dubrave rezultatom 2:0 pa sada obje momčadi na svom kontu imaju po 9 bodova.

Rezultati 14. kola: Zelina – Milka Trnina 6:2, Vrbovec – Rakovec 7:0, Sloga – Kloštar 5:0, Rugvica Sava 1976 – Dubrava 2:0 i Žabnica – Strmec 2:1. Derbi između Lonje i Dugog Sela nije odigran. Odgođena utakmica 11. kola između momčadi Rugvica Sava 1976 i Dugo Selo odigrana je 8. travnja 2021. koja je završila pobjedom gostiju 9:0.

Poredak: 1. Dugo Selo 33, 2. Vrbovec 31, 3. Žabnica 31, 4. Lonja  24, 5. Strmec 20, 6. Sloga 17, 7. Zelina 17, 8. Dubrava 9, 9. Rugvica Sava 1976 9, 10. Rakovec 7, 11. Milka Trnina 4, 12. Kloštar 3.

Zdenko Brezarić

 

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime