Moslavac kući pjevajući iz Vrbovca

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 21. KOLO  4. NL SREDIŠTE SKUPINA B

VRBOVEC  – MOSLAVAC 3 : 4

VRBOVEC, Gradski stadion. Gledatelja 150.

Sudac: Franko Korzo 7,5. Pomoćnici: Dražen Blagić i Robert Lalić (svi iz Siska).

Delegat: Mile Marinčić (Ivanić-Grad).

STRIJELCI: 0:1 Acel (4), 1:1 Stjepanović (23), 2:1 Ferenčak (62), 2:2 Filipović (72), 3:2 Ferenčak (76), 3:3 Filipović (78), 3:4 Hrnčević (90).

VRBOVEC: Hranjec 5, Paić 5, (od 77. Legin -),Talan 5, Dugac 6,5, Cetina 6, Kolbelščak 5,(od 55. Lukić 6), Ferenčak 6,5, Sever 5, Granđa 6, Stjepanović 6, (od 29. Bubnjar 6), Fugaj 5,5, (od 77. Nemet-).

TRENER: Emanuel Benković 6.

MOSLAVAC: Sliško 6,5, Sertić 6,5, Burić 7, Pavlović 7,5, Bartolić 7, (od 76. Krznarić -), Acel 7, Židnjak 7,5, Sabljak 7, Hrnčević 7,5, (od 90+4. Ilijaš -), Filipović 7,5, Bekavac 7, (od 69. Doželenčić -).

TRENER: Davor Kunert 7.

IGRAČ UTAKMICE: Zvonimir Filipović.

Vrbovec je imao velika očekivanja protiv Moslavca, ali je doživio treći poraz u nizu, jer su gosti zapravo kaznili sve domaće pogreške i na kraju zasluženo odnijeli sva tri boda u Popovaču.

Prvi ozbiljni gostujući napad u 4. minuti urodio je vodstvom. Po desnoj strani probio je Acel i potom s 11 m pogodio u desni donji kut. U 16. minuti Granđa je centrirao s lijeve strane, a Dugac glavom s 5 m pucao iznad vrata. Domaćin je izjednačio u 23. minuti. Talan je je ubacio loptu s lijeve strane koju je Stjepanović sa 10-tak m pospremio u gostujuća vrata. Bubnjarev udarac u 33. minuti sa 14 m Sliško je obranio. Dugac je silovito tukao s 30 m, a vratar Sliško krajnjim naporom loptu izbacio u korner. Ponovo je Dugac u 43. minuti snažno šutirao 30 m, ali je lopta prohujala pored desne vratnice.

U nastavku je Vrbovec zaigrao puno bolje dok su se gosti disciplinirano branili i strpljivo čekali svoje šanse. Vrbovec je preokrenuo rezultat u 62. minuti jer je Ferenčak postigao pogodak kojem je „kumovao“ i gostujući vratar. Gosti se nisu predavali nego su iz brzog kontranapada izjednačili rezultat u 72. minuti, a strijelac je bio Filipović. U 76. minuti Cetina je vratio loptu s lijeve strane koju je Ferenčak primio i matirao Sliška. Dvije minute kasnije gosti ponovo poravnavaju rezultat. Domaća obrana je panično pokušavala izbiti loptu koju je na kraju primio Filipović i s ruba kaznenog prostora pogodio u donji lijevi kut. U jeku domaćih napada gosti su u 90. minuti izveli brzi kontanapad po desnoj strani kojeg je pogotkom okrunio Hrnčević. Na kraju je utakmica između Vrbovca i Moslavca završila gostujućim slavljem 3:4.

Sudac Franko Korzo je na utakmici podijelio 8 žutih kartona i to po svakoj momčadi 4 opomene. Kod Vrbovca su požutjeli: Karlo Sever, Luka Talan, Leoanrdo Ferenčak i Nikola Granđa, a kod Moslavca: Matej Bartolić, Dorijan Sertić, Zvonimir Filipović i Andrej Pavlović.

Vrbovec je u proljetnom dijelu izgubio status neosvojive domaće tvrđave jer je u dosadašnjem dijelu poražen od Rugvice Save 0:3 i sada od Moslavca 3:4. Doduše, Vrbovec je bio poražen i u jesenskom dijelu, ali samo od vodeće momčadi Tigar Rakitje dok je u ostalim domaćim susretima ostvario pobjede. Međutim, proljetne igre Vrbovca ne obećavaju i očito da se nalazi u krizi rezultata jer teško je objasniti takve početničke obrambene pogreške kakve su se dešavale protiv Moslavca. U 6 proljetnih kola Vrbovec je ostvario dvije pobjede i doživio četiri poraza uz gol razliku 6:11.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime