Momčad Srećko tours osvojila memorijalni MNT „Igor Kluković 2022.“ u Brčevcu

0
Komunalac add

DVD Brčevec u suradnji s Mjesnim odborom Brčevec tradicionalno organizira memorijalni malonogometni turnir „Igor Kluković“, koji je ove godine doživio šesto izdanje. Na igralištu u Brčevcu je sudjelovalo 12 momčadi koje su bile podijeljene u 4 skupine. Skupinu A su sačinjavale momčadi: Trgomlin (Vrbovec), Zagorci (Sveti Križ Začretje) i CB Martin (Vrbovec), skupinu B: DVD Brčevec, Parna lokomotiva (Brčevec) i CB My place (Lukarišće), skupinuC: Srećko tours (Luka), Sv. Vid (Vrbovec) i Dubrava veterani te skupinu D: Auto Ljubić (Vrbovec), Banovo i Bukevje.

U polufinale su se plasirale ekipe: Auto Ljubić, CB My Place, Srećko tours i Sv. Vid. Prvapolufinalna utakmica između Sv. Vida i CB My Place završila je rezultatom 0:6. U drugompolufinalu pobijedili su igraći Srećko toursa nogometaše Auto Ljubića rezultatom 5:0. U borbi za treće mjesto uspješniji bili izvođači ekipe Sv. Vida koji su protiv momčadi Auto Ljubićslavili pobjedu 6:5. I pobjednik turnira bio je riješen izvođenjem sedmeraca. Pobjedu je odnioi tako osvojila 1. mjesto na turniru momčad Srećko tours koja je bila preciznija od ekipe CBMy Place rezultatom 2:1. Tri prvoplasirane ekipe su uz pehare primile i novčane nagrade.

Laskavu titulu najboljeg igrača turnira ponio je Tomislav Pajsar, najbolji vratar je bio Goran Jurić, a najbolji strijelac Martin Horvat, svi iz pobjedničke ekipe Srećko tours, kojima su dodijeljeni pehari. Na turniru je sudio Antonio Boroša iz Vrbovečkog Pavlovca.Zapisnički stolsačinjavali su Igor Maksimović i Matija Delija iz Peskovca te Helena Rumiha iz Vrbovca koji su brinuli o satnici odigravanja utakmica i inim organizacijskim poslovima turnira.

Predsjednica DVD-a Alojzija Tvorić Kučko je u vezi održavanja turnira i same izgradnje igrališta izjavila. -Posljednje dvije godine snažno se radi na uređenju igrališta u Dudnjaku. Postavljena je umjetna trava, ograda oko nogometnog igrališta, sprave na dječjem igralištu (penjalice, ljuljačke, klackalice i vrtuljak) te dio rasvjete. Predstoje još velika ulaganja na daljnjem uređenju (npr. vanjska ograda oko igrališta rasvjeta) te se i dalje nadamo snažnoj potpori predstavnika našega Grada, gradskih institucija, naših vijećnika te istaknutih pojedinaca uz suradnju našega dobrovoljnog vatrogasnog društva i mjesnoga odbora.

Unatoč epidemiji, vraćamo se organizaciji turnira za blagdan Velike Gospe, točnije Malonogometnoga turnira Brčevec – ”Memorijal Igor Kluković 2022.” koji naše Dobrovoljno vatrogasno društvo Brčevec, u suradnji s mještanima, Igorovim ocem Zdravkom, mjesnim odborom, organizira već šesti put kao sjećanje na prerano preminulog člana društva. Na turniru su se, uz odrasle, prethodnih godina natjecala i djeca, što je ove godine izostalo, premda se nadamo, da će se to stanje narednih godina promijeniti te ćemo ponovno okupiti dječje ekipe. Ove smo godine imali najviše prijavljenih ekipa odraslih, njih 12, što je ujedno i najveći dopušteni broj igrača.  Vjerujem da su naše sugrađanke i sugrađani uživali u turniru i njegovim sadržajima, zahvaljujemo svima na dolasku i potpori u našem radu, posebno našim sponzorima te se nadamo da ćemo i do godine uspjeti ostvariti još jedan turnir – rekla je Tvorić Kučko.

Memorijalni turnir „Igor Kluković“ polako, ali sigurno svakom godinom kroči put prema skupini ozbiljnih i kvalitetnih turnira na širemvrbovečkom području, koji okuplja ekipe iz vrbovečkog, dugoselskog i zelinskog područja. Brčevec tako na blagdan Velike Gospe postaje sportsko mjesto okupljanja velikog broja nogometaša, trenera, sportskih djelatnika i gledatelja. Naime, Brčevec je mjesto bogate nogometne tradicije u kojem su ranije djelovala dva nogometna kluba, Napredak i Lokomotiva. Upravo zbog svega navedenoga, memorijalni turnir „Igor Kluković“, predstavlja simbiozu sportskog, društvenog i zabavnog života u Brčevcu, a time predstavlja događanje i od interesa za sam grad Vrbovec.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime