Momčad BOE Croatia pobjednik 43. MNT Čedomil Drvenkar

0
Komunalac add

Pred prepunim tribinama sportske dvorane OŠ Marije Jurić Zagorke, na kojima se okupilo oko 400 gledatelja, održan je 43. MNT Čedomil Drvenkar. Zagrebačka momčad BOE Croatia osvojila je prvo mjesto, a najbolju utakmicu turnira, u kojoj je postignuto 8 pogodaka, odigrale su u polufinalu momčadi BOE Croatia i Direktori iz Sesveta.

Momčad BOE Croatia, sastavljena od igrača iz Zagreba i Vrbovca, prikazala je najbolji nogomet i na kraju je sasvim zasluženo osvojila prvo mjesto. Nažalost, na utakmici BOE Croatia i Direktora iz Sesveta teže je nastradao njihov igrač Josip Djedović koji je slomio lijevu ruku. Nakon pružene medicinske pomoći djelatnika HMP-a Vrbovec Djedović je iz dvorane ispraćen pljeskom i odvezen u Zagreb na operaciju.

Rezultati četvrtfinalnih seniorskih utakmica:

CB DONITEJ – VULKANIZACIJA JENDRIŠ 3:0 (Ć. Guja, Matković, Nikolić)

KARDAN SPOJ – DIREKTORI 11:12 7 m (2:2) M. Horvat, Škrinjar / Skupnjak, Zovko)

TVD SYSTEM – PIZZERIA Z1 3:2 (Pavlović, Maloča, Skoko / Prenkpalaj, Kos)

BOE CROATIA – PEKARNA JAGIĆ 3:1 (J. Jurić, Pisačić, Boršić / Filipović)

Polufinale:

CB DONITEJ – TVD SYSTEM 7:6 7 m (1:1) (Ć. Guja / Zeko)

DIREKTORI – BOE CROATIA 3:5 (Zovko, Špehar, Bešlić / Batarilo-Čerdić 2, Pisačić 2,Crnčević).

SENIORSKO FINALE

BOE CROATIA – CB DONITEJ 2:0

Suci: Bojan Čerkez (Vrbovec) i Davor Jukić (Farkaševac)

Strijelci: 1:0 J. Jurić (26), 2:0 Duro (28)

BOE CROATIA: Duro, Boršić, J. Jurić, T. Jurić, V. Jurić, Hmelina, Papa, Pisačić, Dimović,Gegić, Batarilo-Čerdić i Crnčević.

Voditelj: Dominik Tkalec.

CB DONITEJ: Mlinarić, Beljan, Bošnjak, M. Guja, Ć. Guja, Nikolić, Marić, Darojković,Jelavić, Matijević, Matković.

Voditelj: Matej Prelog.

U finalnoj utakmici obje momčadi su odigrale čvrsti, borbeni, požrtvovni i žustri nogomet u kojem nije bilo ljepote nego puno trke, duela i taktičke igre. Tijekom cijelog susreta niti jedna momčad nije stvorila 100 % priliku što samo ukazuje na potpunu izjednačenost obiju ekipa. Trenutak odluke dogodio se u 26. minuti kad je Josip Jurić s 10-tak m silovitim volejom neobranjivo pogodio lijeve rašlje ekipe CB Donitej. U finišu utakmice kada su svi igrači CB Doniteja krenuli u napad vratar Duro je sa svojih vrata rukom postigao drugi zgoditak u 28.minuti za pobjedu ekipe BOE Croatije protiv CB Doniteja 2:0.

UTAKMICA ZA 3. MJESTO SENIORA

DIREKTORI – TVD SYSTEM 1:3

Suci: Tihomir Čunčić (Velika Gorica) i Matija Spudić (Ivanić-Grad).

Strijelci: 1:0 Skupnjak (9), 1:1 Zeko (14), 1:2 Mioč(18), 1:3 Grbeša (26).

DIREKTORI: Zeba, Bešlić, A, Zovko, K. Zovko, Špehar, Kičić, Skupnjak, Djedović, Paić-

Karelja, Davkić, Prskalo.

Voditelj: Hrvoje Skupnjak.

TVD SYSTEM: Malarić, Zeko, Maloča, Kanjuh, M. Skorin, Mioč, Pavlović, El Saleh, Skoko.

Voditelj: Boža Andreić.

Direktori su poveli u 11. minuti nakon solo prodora Skupnjaka. Međutim, ekipa Direktori kasnije nije uspjela izdržati nalete igrača TVS Systema koji su izjednačili preko Zeke u 14. minuti. U drugom poluvremenu Mioč je u 18. minuti preokrenuo rezultat, a Grbeša u 26. minuti potvrdio zasluženu pobjedu TVS Systema iz Gračeca 3:1 za koji su igrali igrači iz Zagreba.

U veteranskom dijelu turnira momčad CB Donitej & Poliklinika Ribnjak obranila je prošlogodišnji naslov, koja je 2022. nastupila pod imenom CB Donitej VNK HAŠK. Ovogodišnji veteranski turnir bio je izrazito kvalitetan i izjednačen pa je uspjeh ekipe CB Donitej & Poliklinika Ribnjak u obrani naslova tim veći.

Rezultati polufinalnih utakmica veterana:

CB MY PLACE – CB DONITEJ & POLIKLINIKA RIBNJAK 0:2 (Rako, Bradić)

PEKARNA JAGIĆ – MNK MONTANA 1:2 7 m (0:0)

VETERANSKO FINALE

CB DONITEJ & POLIKLINIKA RIBNJAK – MNK MONTANA 1:0

Suci: Tihomir Čunčić i Matija Spudić.

Strijelac: 1:0 Rako (17).

CB DONITEJ & POLIKLINIKA RIBNJAK: Skoko, Lovrić, Bradić, K. Horvat, Banek,Kutleša, Marinić, Gabud, Martinac, Rako, M. Skorin.

Voditelj: Matej Prelog.

MNK MONTANA: Anušić, Rac, Kantić, Jurakić, Loborinec, Pisko, Rosić, D. Horvat, Mesec,

Tolj, Bisaku, Kiš.

Voditelj: Josip Jelavić.

Veteransko finale ponudilo je uzbudljivu, borbenu i čvrstu utakmicu koja je prije svega plijenila požrtvovnim pristupom igrača obiju momčadi. Bez pravih šansi, utakmicu je odlučio Rako koji je u 17. minuti postigao pobjedonosni pogodak protiv MNK Montane iz sesvetskog Popovca pa je na kraju pobjeda pripala ekipi CB Donitej & Poliklinika Ribnjak.

UTAKMICA ZA 3. MJESTO VETERANI

CB MY PLACE – PEKARNA JAGIĆ 0:2

Suci: Bojan Čerkez i Davor Jukić.

Strijelci: 0:1 D. Ceboci (22), 0:2 Bakran (27).

CB MY PLACE: Boršić, Oroz, Salopek, Gegić, Vrcić, Habeić, Nestić, Postružin, Dimović,

Papa, Stojanović.

Voditelj: Filip Oroz.

PEKARNA JAGIĆ: Đurđek, B. Ceboci, Đikolli, Smok, Lukić, Bakran, D. Ceboci, Krznar,

Pavlović, Kovač.

Voditelj: Vlado Jagić.

Prvu veliku priliku na utakmicu za momčad CB My place iz Lukarišća nije iskoristio Nestić u 7. minuti na dodavanje Oroza kad je promašio s 5 m prazna vrata. U drugom poluvremenu Domagoj Ceboci je doveo u vodstvo Pekarnu Jagić u 22. minuti. Pitanje pobjednika riješio je Bakran koji je postigao pogodak iz slobodnog udarca s 10 m u 27. minuti pa je Pekarna Jagićiz Dubrave na kraju zasluženo osvojila 3. mjesto.

U seniorskoj konkurenciji za najboljeg igrača proglašen je Josip Jurić, najboljeg vratara Amar Duro, dok je titula najboljeg strijelca turnira pripala Luki Pisačiću sa 6 postignutih zgoditaka, svi iz pobjedničke momčadi BOE Croatia.

U veteranskoj konkurenciji za najboljeg igrača izabran je Vedran Rako, a za najboljeg vratara Karlo Horvat iz pobjedničke ekipe CB Donitej & Poliklinika Ribnjak. Najbolji strijelac veteranskog turnira bio je Mario Rac iz MNK Montana s tri postignuta pogotka.

Pehare i novčane nagrade nogometnim momčadima i pobjednicima podijelili su zamjenik gradonačelnika Vrbovca Marko Belošević, predsjednik vrbovečkog Gradskog vijeća  Krunoslav Sohora, predsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije Vladimir Bregović, predsjednik Gradske zajednice športskih udruga Vrbovec Ivan kralj i brat pokojnog Čedomila Drvenkara po kojem je i prozvan memorijalni turnir Željko Drvenkar.

Glavninu organizacije turnira iznijeli su predsjednik Lonje Ivan Kralj, dopredsjednik Tihomir Antolković, voditelj turnira Igor Maksimović te Dalibor Branjušić, Siniša Ivoš, Mladen Horvatinović, Karlo Severec, Danijel i Marko Solarić, Ante Topalović… Uz vrlo dobru organizaciju turnira bilo je i vrlo dobro suđenje četvorice iskusnih sudaca Bojana Čerkeza, Tihomira Čunčića, Davora Jukića i Matije Spudića što je dodatno pridonijelo dignitetu i općem dojmu cjelokupnog memorijalnog turnira Čedomil Drvenkar.

Voditelj turnira Igor Maksimović je ispred organizatora NK Lonje istaknuo da ponajprije zahvaljuje svim gledateljima i navijačima koji su tijekom četiri dana pratili turnir. – Ove godine je turnir bio izuzetno kvalitetan u obje konkurencije. U ime NK Lonje upućujem čestitke svim pobjednicima i nagrađenim nogometašima na ostvarenim sportskim uspjesima. Nastavili smo uspješnu tradiciju organiziranja poznatog vrbovečkog memorijalnog turnira Čedomil Drvenkar. Na kraju još jednom zahvala svim ekipama koje su sudjelovale na turniru, kao i svima koji su na bilo koji način doprinijeli da se uspješno organizira 43. MNT Čedomil Drvenkar – poručio je Maksimović.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime