Molitveno bdijenje mladih “Holywin – svetost pobjeđuje” u Vrbovcu

0
Komunalac add

Molitveno bdjenje mladih uoči blagdana Svih svetih “Holywin – svetost pobjeđuje” i ove se godine održava u župi Sv. Vida Vrbovec.

Okupljanje počinje u 18 sati u vrbovečkoj župnoj crkvi, a tema je “Trebamo svece u trapericama!”. Prijaviti se moguće i putem Facebook događaja na ovom linku.

Ovakve vrste bdijenja organiziraju se u brojnim crkvama diljem Hrvatske još od 2006. godine, kako bi se mladima približila važnost molitve za pokojne, a odmaknulo ih od trenda proslave “Noći vještica” ili “Halloweena”.

Na stranici Informativne katoličke agencije stoji da se kao tema ovogodišnjeg Holywina preporučuje život bl. Carla Acutisa, mladića kojeg je papa Franjo 10. listopada ove godine u Asizu proglasio blaženim. – Neka on bude poticaj vama i svim mladima da se u ovim neizvjesnim vremenima pouzdamo u Božji plan te da utjehu pronađemo u našem Spasitelju – navode u Uredu za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije.

Inače, na vrbovečkom groblju se na Dušni dan održavaju misna slavlja u 8 i 10 sati, a blagoslov groblja je nakon mise u 10 sati. Misa u Dijanešu je u 9 sati.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime