MO Celine – Čerkezova je prioritet

0
Komunalac add

Predstavnici Mjesnog odbora Celine održali su sastanak na temu izgradnje nogostupa na području Vrbovca. Sastanak je održan zbog, kako navode, nekorektnog istupa predstavnika Mjesnog odbora Savska cesta i Naselje Stjepana Radića. Prilog o problematici izgradnje nogostupa u tom mjesnom odboru emitiran je u našem programu 11. studenog ove godine. Vijeće Mjesnog odbora Celine svoju 17. sjednicu održalo je 19. studenog, a jedna od tema bila je i analiza prijedloga Proračuna Grada Vrbovca za 2020. godinu s projekcijama za 2021. i 2022.

Za početak moramo pohvaliti i podržati prijedlog proračuna kojeg je predložila gradska vlast na čelu s gradonačelnikom Denisom Kraljem i koalicijom koja čini većinu u Gradskom vijeću, jer je u proračun uvrštena izgradnja nogostupa u Čerkezovoj ulici u 2020. godini. Problemtika nogostupa u našem gradu, a pogotovo na području Celina nije od jučer – istaknuo je predsjednik Mjesnog odbora Celine Vlado Mesnik.

Naglasio je kako M.O. Celine već godinama upozorava na potrebu izgradnje nogostupa na području Celina. – Krenuvši od sastanka 10. listopada 2012. godine s predstavnicima Gradske uprave na čelu s bivšim gradonačelnikom gospodinom Vladimirom Bregovićem, na kojem je bio naglasak na potrebi izgradnje nogostupa, gdje smo dobili obećanje da će se to realizirati. Svjedoci smo da se ništa od toga nije počelo raditi, sve do dolaska nove vlasti u Grad Vrbovec – zaključio je Mesnik te dodao kako je za gradnju nogostupa potrebna građevinska dozvola te bi građevinska za izgradnju nogostupa u Čerkezovoj ulici tebala biti izdana kroz mjesec dana, dok građevinska dozvola za izgradnju nogostupa u donjim Celinama prema Gaju vrijedi od 23. listopada ove godine.

Dužina nogostupa u Čerkezovoj ulici je 693 metra, u donjim Celinama od kapelice prema Gaju iznosi 2116 metara, a potez od kapelice prema Topolovcu iznosi 1020 metara. Mislim da su svi građani upoznati u kakvom je stanju Čerkezova ulica. Ona je postala usko grlo Mjesnog odbora Celine i samog grada. Na dnevnoj bazi kroz tu ulicu prometuje na tisuće atomobila, autobusa za prijevoz radnika, kamiona za dostavu robe prema trgovačkom centru – rekao je. Predsjednik ovog mjesnog odbora također je naglasio kako cjelokupan promet prema Celinama, Gaju, Dijanešu, Krkaču, Rakovcu, Sv. Ivanu Zelini, Topolovcu, Lukovu i Preseki ide kroz Čerkezovu ulicu. – U samoj ulici nalazi se i jedan privatan vrtić, ulaz u trgovački centar te je tamo i novouređeno dječje igralište. Sve to su razlozi zbog kojih je prioritet izgradnja nogostupa i proširenje ceste, kako se ne bi dogodila neka veća tragedija – zaključio je Mesnik te u ime mjesnog odbora zahvalio vrbovečkoj Gradskoj upravi, koja je, kako kaže, ispravno detektirala potrebe građana Celina i Vrbovca.

Uz to, na sastanku je odlučeno kako će se predstavnici M.O. Celine ukjlučiti u postupak savjetovanja s javnošću o prijedlogu Proračuna Grada Vrbovca za 2020. godinu te će tražiti da se projekt gradnje nogostupa u donjim Celinama iz projekcije za 2021. godine prebaci u proračun za 2020. godinu.

Na sastanku održanom 10. listopada 2012. godine s predstavnicima Gradske uprave na čelu s bivšim gradonačelnikom, naglasak je bio na potrebi izgradnje nogostupa i obećano nam je da će se taj nogostup izgraditi. Mi smo još 12. prosinca 2014. godine urudžbirali plan i programa rada za 2015. godinu u kojem smo istaknuli potrebu izgradnje nogostupa na području M.O. Celine. Iste zahtjeve smo u Gradskoj upravi urudžbirali ponovno 28. siječnja 2016., 20. siječnja 2017., 24. listopada 2017., te 03. prosinca 2018. godine – naveo je Vlado Mesnik.

Također je poručio kako izgradnja nogostupa u Celinama glasi kao prioritet već godinama, o čemu svjedoči i podatak da su se od početka 2009. godine do listopada 2013. godine u tom naselju dogodile 53 prometne nesreće, u kojim je stradalo 20 osoba. – Prema popisu stanovnika iz 2013. godine na području M.O. Celine ukupno je bilo 1048 stanovnika, od čega je bilo 186 maloljetne djece – rekao je predsjednik M.O. Celine te naglasio kako se Celine nalaze u 1. zoni komunalne naknade.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime