MNK Dubrava deer pobjednik nogometnog turnira „Rakovec 2021“

0
Komunalac add

Nogometaši MNK Dubrava deer zasluženo su osvojili prvo mjesto na nogometnom turniru „Rakovec 2021.“ koji su u konkurenciji 10 momčadi prikazali najbolji nogomet i najbolju prisebnost kod pucanja sedmeraca. Na turniru koji je odigran na nogometnom igralištu Rakovca sudjelovale su momčadi: Ban Jelačić (Banovo), Bravel (Vrbovec), Dubrava deer (Dubrava), Magoi (Drašković), Mango Pirakovec (Pirakovec), PUB Cubismo (Lonjica), CB Devetka (Vrbovec), Kardan spoj (Preseka), Rakovec (veterani) iTkalčević (Sveti Ivan Zelina). Kao favoriti za osvajanje prvog mjesta slovile se ekipe: Brael, Dubrava deer, Ban Jelačić i Kardan spoj.

U skupini „A“ bile su momčadi: Bravel, Mango Pirakovec, Tkalčević, Dubrava deer, i Magoi, a u skupini „B“: PUB Cubismo, Rakovec (veterani), Kardan spoj, CB Devetka i Ban Jelačić. Poslije odigranih utakmica po skupinama u četvrfinalu su se susreli: Dubrava deer – CB Devetka 3:2 7m (1:1), Bravel – PUB Cubismo 3:0, Kardan spoj – Tkalčević 4:1 i Mango Pirakovec – Ban Jelačić 1:2.

U prvom polufinalnom susretu između ekipa Dubrava deer i Bravel utakmica je završila u regularnom dijelu rezultatom 2:2. Dubravci su bili bolji kod izvođenja sedmeraca 3:2 te su se plasirali u finale. U drugom polufinalu u jednoj čvrstoj utakmici pobjedu je odnijela momčad Kardan spoj protiv Bana Jelačića 2:1.

U borbi za treće mjesto ekipe Bana Jelačića i Bravela su sporazumno pucale sedmerce. Igrači Bana Jelačića bili su uspješniji kod pucanja sedmeraca i rezultatom 3:1 osvojili treće mjesto.U finalu Dubrava deer je bila bolja ekipa od Kardan spoja i rezultatom 2:0 ostvarila zasluženu pobjedu i osvojila prvo mjesto na turniru.

Organizator NK Rakovec je dodijelio pehare prvoplasiranim momčadima Dubrava deer, Kardan spoj i Ban Jelačić, kao i novčane nagrade od kotizacija ekipa. Za najboljeg igrača proglašen je mladi Luka Božić iz momčadi Dubrava deer, a za najboljeg vratara Robert Tomić iz ekipe Kardan spoj. Posebnost turnira je bio namijenjen pehar za ekipu s najvećim kapacitetom u „trećem poluvremenu“ koji je bio uručen momčadi Kardan spoj. Na turniru sudačku pravdu dijelili su iskusni suci Krunoslav Anić i Hrvoje Tišljar iz Ivanić-Grada.

Predsjednik Rakovca Željko Radotović je nakon završetka turnira istaknuo. –Zahvaljujem se prije svega brojnim sponzorima turnira, koji su evo i u ovom vremenu krize i pandemije pomogli da se ovaj turnir održi na ovako zavidnoj razini. Također se zahvaljujem svim igračima te gledateljima koji su evo uveličali ovaj tradicionalni društveni događaj u Rakovcu. Čestitam ekipi Dubrava deer na zasluženo osvojenom prvom mjestu, kao i svim ostalim nagrađenim ekipama i pojedincima. Uprava NK Rakovec će pokušati i sljedeće godine poboljšati kvalitetu turnira i tako ga dići na još višu razinu, iako smo i sada već na zavidnoj razini – rekao je Radotović.

Oko 200-tinjak gledatelja moglo je uživati u kvalitetnim i atraktivnim utakmicama, sukladno epidemiološkim mjerama koje su na snazi. Među njima bili su i poznati društveno-politički i sportski djelatnici i treneri s vrbovečkog, dugoselskog i zelinskog područja: hrvatski zastupnik i načelnik općine Dubrava Tomislav Okroša,predsjednik Gradske zajednice športskih udruga grada Vrbovca Ivan Kralj, predsjednik NS Vrbovec Antonio Badrov, potpredsjednik Lonje Tihomir Antolković, potpredsjednik Bana Jelačića Zdravko Tarandek, predsjednik vrbovečkih sudaca Dejan Budić, tajnik NS Dugo Selo Martin Šarić, voditelj veterana Strmca Marijan Bortiek,trener Mladen Falčević, voditelj rakovečkih veterana Dražen Baček i drugi.

I ove godine potvrdila se tradicionalna postojanost renomea rakovečkog turnira, kako po kvaliteti tako i po svim drugim segmentima, koji po organiziranosti spada među najkvalitetnije malonogometne turnire na području Nogometnog središta Vrbovec. U organizaciji turnira najveći obol su dali: Željko Radotović, Josip Šipuljak, Zdenko Jendriš, Vlado Pajur, Dražen Baček, Grozdan Sokolić, Andreja Radotović, braća Branko i Darko Jendriši drugi.Za zabavno poslijepodne na nogometnom igralištu za gledatelje, nogometne kibice i igrače pobrinula se grupa Vremeplov.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime