Mladost iz Buzina osvojila dvije krune na 11. nogometnom turniru „Pikolo 2024.“

0
Komunalac add

Na 11. izdanju nogometnog turnira Pikolo za prstiće i limače u dva dana se okupilo preko 500-tinjak igrača, gledatelja, roditelja i sportskih djelatnika na igralištu s umjetnom travom Gradskog stadiona Vrbovec. Na turniru su sudjelovale momčadi iz Bjelovarske županije, Koprivničko-križevačke županije, Zagrebačke županije i Grada Zagreba. Turnir prstića i limača osvojili su nogometaši Mladosti iz Buzina.

Turnir prstića

Na turniru prstića okupilo se 10 momčadi koje su bile podijeljene u 2. skupine. U skupini A bili su: Vrbovec I, Vrbovec II, Mladost (Obrezina), Zrinski (Farkaševac) i Ban Jelačić (Banovo) i u skupinu B: Mladost (Buzin), Naftaš Ivanić (Ivanić-Grad), Brcko (Brckovljani) i Dinamo Hidrel (Novo Čiče).

Prva polufinalna utakmica između Vrbovca I i Dinama Hidrela je završila slavljem Vrbovčana 3:0. Druga polufinalna utakmica između Mladosti i Bana Jelačića je okončana rezultatom 7:0. U borbi za treće mjesto između Bana Jelačića i Dinama Hidrela utakmica je u regularnom dijelu završila bez pogodaka. U pucanju deveteraca bili su precizniji prstići Bana Jelačića koji su s rezultatom 5:4 osvojili treće mjesto. Finalna utakmica između Vrbovca I i Mladosti pripala je prstićima iz Buzina 0:2 koji su tako osvojili prvo mjesto. Pogotke su postigli Vedran Vukićević u 12. minuti i Ivan Raić u 16. minuti.

  1. mjesto. Mladost (Buzin): Brletić, Žučko, Večković, Kutija, Tuškan, Vukičević, Bastač, Raić, Horaček, Špoljarić, Smrkulj, Čičković. Trener: Petar Cebin.
  2. mjesto. Vrbovec I: Štefanić, Krapi, Ružić, Puhača, Bogati, Vidaković, Posavec, Culak, Jagatić, Smolec, Tepalović, Brkić. Trener: Tomislav Posavec.
  3. mjesto. Ban Jelačić: Ščančar, Horvatin, Jozić, Tukša, Behin, Pek, Božić, Vuljanković, L. Draženović, David, R. Maslač, J. Maslač, L. Draženović. Trener: Zoran Tarandek.
  4. mjesto. Dinamo Hidrel: Plantić, M. Duvnjak, Mehinović, Barišić, Knežević, Biško, Lesinger, Primoral, Pranjić, Mikan, Filipović. Trener: Josip Duvnjak.

Epitet najboljeg igrača prstića pripao je Ivanu Jagatiću iz ekipe Vrbovec I, najbolji strijelac je bio Vedran Vukičević iz Mladosti iz Buzina koji je zabio 7 golova, a najbolji vratar je bio Jan Plantić iz Dinama Hidrela iz Novog Čiča.

Turnir limača

Na turniru limača okupilo se 11 momčadi koje su bile svrstane u 3. skupine. U skupini A bili su: Vrbovec I, Brcko (Brckovljani), Bjelovar i Mladost (Buzin), skupina B: Vrbovec II, Zelina (Sveti Ivan Zelina), Mladost (Obrezina) i Rakovec i skupina C: Vrbovec III, Naftaš Ivanić (Ivanić-Grad), Radnik Križevci i Podravske štuke (Koprivnica).

Prva polufinalna utakmica između Mladosti iz Buzina i Zeline završila je pobjedom 4:1. Druga polufinalna utakmica između sastava Podravske štuke i Vrbovca II završila je rezultatom 4:0. U borbi za treće mjesto između Zeline i Vrbovca II u regularnom dijelu je završilo 1:1. Strijelac za Vrbovec bio je Kosik, a za Zelinu Damjanović. Kod izvođenja deveteraca bolji su bili igrači Zeline 3:1 i tako osvojili 3. mjesto. Finalna utakmica između Mladosti i Podravske štuke završila je pobjedom 1:0. Pobjedonosni zgoditak postigao je Juraj Dupko u 4. minuti.

1.mjesto. Mladost (Buzin):Maltar, K. Kosijer, Dupko, Ćurić, Štek, Idžan, Kralj, Pračević, Šarić, Havran, Lujić.Trener: Slaven Kosijer.

2.mjesto. Podravske štuke: Glavina, Kos, Sabolić, Tratnjak, Palčić, Utješinović, Posavec, Driščić, Bači.Trener: Krešo Sokolić.

3.mjesto. Zelina: Potlaček, Damjanić, Soldo, Besek, Mikovčić, Maletić, Bošnjak, Bistrički, Marinović, Posavec, Cikoša.Trener: Branimir Šepić.

4.mjesto. Vrbovec II: Magdalenić, Habunek, V. Papa, Puhača, Vozdenski, L. Papa, Rosić, Kosik, Poslon i Sabolić. Trener: Hrvoje Lovrak.

Za najboljeg igrača turnira limača izabran je Karlo Kosijer iz Mladosti (Buzin), najbolji strijelac je bio Viktor Utješinović iz sastava Podravske štuke sa 9 pogodaka, a najbolji vratar je bio Filip Potlaček iz Zeline.

Medalje i pehare su podijelili predsjednik Vrbovca Dražen Prelog, tajnica Petra Beštak Jakopec i tajnik Nogometnog središta Vrbovec Marinko Kostiha. Na turniru Pikolo sudili su: Vito Baša (Brckovljani), Antonio Mislav Fugaj (Tučenik), Martin Gajšek (Nova Kapela), Anto Mandir (Peskovec) i Ante Šarić (Vrbovec). Zapisničkim stolom turnira rukovodili su voditelj Nogometne škole Vrbovec Željko Majcen te treneri Denis Madžar i Hrvoje Lovrak. Na turniru je kao medicinska osoba dežurna bila Jadranka Patljak. U organizaciji turnira sudjelovali su: Mato Klarić, Tomislav Kosovec, Goran Majer, Saša Mijacek, Patrik Nemet, Slavko Novosel, Marin Pičak, Dario i Kristina Puhin te ostali.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime