Mladost iz Brezina odustala od natjecanja u 1. ŽNL Istok

0
Komunalac add

U vatrogasnom domu u Lonjici održao se plenum nogometnih klubova 1. ŽNL Istok kojem je domaćin bila Lonja. Na plenumu su bili prisutni predstavnici: Dubrave, Croatije (Nova Kapela), Gaja, Farkaša (Farkaševac), Graničara (Tučenik), Lonje, Mladosti (Obedišće), Rakovca, Slobode (Gradec) i Milke Trnina (Vezišće), kao i tehnički tajnik NS Zagrebačke županije Tomislav Višević i zapovjednik DVD-a Lonjice Mirko Pastuović. Nisu bili prisutni predstavnici Bana Jelačića iz Banova i Zvekovca.

Uvodno se ispred Nogometnog središta Vrbovec obratio Antonio Badrov, a u ime domaćina Lonje sve je pozdravio predsjednik Ivan Kralj. Povjerenik natjecanja Dalibor Meić je prvotno čestitao Viktoriji Jurić na nedavnom izboru za predsjednicu Croatije, kao i njezinoj sestri Juliju na mjestu tajnice istoimenog kluba. Potom je naglasio korektnu suradnju s klubovima uz konstataciju da je jesenska dionica protekla bez većih problema. Sve utakmice su registrirane postignutim rezultatima, osim susreta iz 1. kola Rakovec – Graničar koji je na žalbu gostiju registriran rezultatom 0:3. Proljetni dio će biti izuzetno zanimljiv i neizvjestan jer se za naslov prvaka bore tri momčadi Milka Trnina, Dubrava i Lonja, koje imaju status favorita u odnosu na druge ekipe. Na kraju je Meić istaknuo da je Mladost iz Brezina odustala od natjecanja u proljetnom dijelu 1. ŽNL Istok pa će se brisati svi njezini rezultati postignuti u jesenskom dijelu 2023. godine.

Povjerenik za suđenje Dejan Budić je bio zadovoljan s prikazanim suđenjem u jesenskom dijelu. Uz navedeni trojac koji će se boriti za prvaka tu je i 4. plasirani Rakovec koji čeka svoju šansu iz prikrajka te naglasio da će se u proljetnom dijelu poduzeti sve radnje kako bi se održala visoka i kvalitetna razina suđenja. Predsjednica Graničara Gordana Ivačin je u raspravi naglasila da je povećanje cijena kotizacija, članarina i preregistracija, kao i podizanje ostalih taksi itekako dovelo u pitanje normalno funkcioniranje klubova. Poslije održanog plenuma za sve nazočne bio je upriličen domjenak, a druženje je proteklo u ugodnom i sportskom ozračju.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime