Mladi vrbovečki nogometaši izborili završnicu Coca-Cola Cup u Splitu

0
Komunalac add

Devetu godinu pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih organizira se Coca-Cola Cup koji je najveći turnir u malom nogometu u Europi. Coca-Cola Cup osmišljen je kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednost, zajedništva i fair playa. Napomenimo, da Coca-Cola Cup godišnje okupi oko 40.000 mladih nogometašica i nogometaša samo u Hrvatskoj. Za Coca-Cola Cup ove godine mogli su se prijaviti momčadi u slijedećim kategorijama: 2004. godište i mlađi te 2006. godište i mlađi u muškoj konkurenciji  te 2006. godište i mlađe kod djevojaka. Ovogodišnje natjecanje održalo se od više od 130 gradova i mjesta u svim hrvatskim županijama. Natjecanja Coca-Cola Cupa u Zagrebačkoj županiji bila su održana u: Dugom Selu, Pisarovini, Rugvici, Samoboru, Svetom Ivanu Zelini, Velikoj Gorici i Zaprešiću. Cup je obilježen i uz promidžbu edukativne kampanje ‘Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet. Na taj način se  uz sportsku dimenziju sve sudionike uči o važnosti recikliranja, jačanja ekološke svijesti i očuvanja okoliša za buduće generacije.

U Velikoj Gorici je odigrana završnica 14. svibnja 2022. godine za najbolje momčadi Zagrebačke županije. U  izjednačenim i uzbudljivim utakmicama, pobjednici su bili: Purgeri (u kategoriji djevojke 2006. godište i mlađe), Kamikaze Tim (u kategoriji mladići 2004. godište i mlađi) i Restoran Dioniz (u kategoriji mladići 2006. godište i mlađi).

Potom je momčad Restoran Dioniz, koju čine mladići iz Vrbovca i okolice na međužupanijskoj završnici koja je održana 29. svibnja 2022. godine u Zagrebu, izborila finale Coca-Cola Cupa u Splitu. U Zagrebu su sudjelovale najbolje ekipe iz Karlovačke, Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije te Grada Zagreba. Nogometaši Restorana Dioniz su osigurali plasman na državnu završnicu u Splitu od 27. do 29. srpnja 2022. godine gdje će potpuno besplatno moći uživati u sportskim natjecanjima, kupanju, druženju i razvijanju sportskih prijateljstava sa svojim vršnjacima iz cijele Hrvatske. Veliki je to uspjeh mladih vrbovečkih nogometaša pred kojima tek predstoji sportska karijera, ali i uspjeh za NK Vrbovec, Nogometno središte Vrbovec kao i za sam Grad Vrbovec.

U svezi povijesnog nogometnog uspjeha vrbovečkih igrača na Coca-Colu Cupu tajnik Nogometnog središta Vrbovec, Marinko Kostiha je izjavio. -Upamtite imena ove djece, golobradih dječaka koji pod imenom Restoran Dioniz i Caffe bar A1, postižu izvrsne rezultate na Coca – Cola cupu (Plazma sportske igre mladih) gdje su ušli u završnicu državnog prvenstva (U16 i mlađi) koja će se održati u Splitu od 27.07.2022. – 29.07.2022.godine. To su mladi dečki željni sporta, zabave i dobrog društva: Luka Škaro, Vito Gubijan, Leon Kamenarić, Karlo Kelečić, Leon Horvat, Matija Huzjak, Leo Kuzmek, Bernard Vreš, Hrvoje Iviček i Tomislav Jagodin – rekao je Kostiha te dodao: -Ti mladi dečki nemaju klasičnog voditelja ekipe, već svi roditelji i sami igrači odlučuju o postavi. Važno je napomenuti da svi igraju i imaju ravnomjerno raspoređenu minutažu. Do gore navedenog uspjeha došli su uvjerljivim pobjedama, doslovno pomevši konkurenciju. Istaknuo bih tu posebno pobjede nad selekcijom Grada Zagreba od 5:0 i pobjedu protiv selekcije Karlovačke županije 6:0. Ostvare li visok plasman u Splitu uslijedilo bi i međunarodno natjecanje koje će se ove godine, također održati u Splitu. Osim izvrsnih sportskih rezultata ovu ekipu krase i pozitivne ljudske osobine. Na turniru u Zagrebu počistili su sve iza sebe uz pomoć roditelja, pobravši simpatije organizatora.Bravo DEČKI VRBOVEČKI!-poručuje.

Nadamo se da će u Nogometnom središtu Vrbovec i Gradu Vrbovcu prepoznati ova postignuća i pomoći mladim sportašima u daljnjem natjecanju jer su svojim igrama to zaslužili i doprinijeli promidžbi vrbovečkog kraja.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime