Mladi umjetnici ponovo ukrašavaju naš grad

0
Komunalac add

Vrbovečka Udruga Artoratorij nastavlja s provođenjem projekta „VREVA“ – Vizualna revitalizacija eksterijera vrbovečke arhitekture. Druga faza ovog projekta obuhvaća oslikavanje potpornog zida u ulici Celine i oslikavanje trafostanice na prostoru Gradske tržnice. Na oslikavanju sudjeluje 8 mladih umjetnika: Anita Kos, Sonja Pavlina, Lav Paripović, Ivan Mak, Jelena Bogdanić, Valerija Jakuš, Sanja Tarandek i Verena Jakuš.

Voditeljica Udruge Artoratorij Verena Jakuš rekla je da iako vremenski uvjeti nisu idealni, umjetnici zaista uživaju oslikavajući zid uz ugodno druženje, a i brojni prolaznici im omoguće osvježenje tako što stanu, donesu im hladno piće pa čak i sladoled. – Slikamo vrbovečke motive, odnosno vrbovečki krajolik, bitne detalje našeg grada i okolnih naselja povezane za građane ili rad kojim se građani bave. Planirano je ukupno sedam dana oslikavanja, odnosno očekujemo da ćemo s oslikavanjem zida u Celinama završiti do 02. srpnja. Velika većina zida će do tada biti gotova, ali nećemo oslikati ukupan potporni zid jer će se to odvijati u fazama. Nadamo se oblačnom vremenu, ali bez kiše, da nam nije previše vruće, a da opet možemo oslikavati. Zahvaljujemo svim prolaznicima koji mašu, trube, pristanu i upute riječi hvale. To nam je zaista drago da i građani sudjeluju, podržavaju nas pa čak i da nam daju neku konstruktivnu kritiku – rekla je Jakuš.

Uputila je zahvale i Gradu Vrbovcu što je udruzi pružio priliku da ponovo odrađuje ovaj projekt, Turističkoj zajednici Grada Vrbovca, predstavnicima Mjesnog odbora Celine te svim umjetnicima koji sudjeluju u projektu.

Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj pohvalio je rad Udruge Artoratorij te izrazio zadovoljstvo što surađuju s mladim umjetnicima. – Drago mi je da nastavljamo suradnju s našim mladim umjetnicima iz Udruge Artoratorij. Ranijih godina smo oslikali zid u DePiennesovoj ulici te zid uz ulaz u Vinski podrum i ovo je treći naš zajednički projekt. Vjerujem da ćemo ovu dobru suradnju nastaviti i budućnosti – poručio je Kralj.

Podsjetimo, projekt VREVA je projekt umjetničkog oslikavanja javnih gradskih i drugih površina u svrhu razvoja i poboljšanja vizualne estetike Grada Vrbovca. Prva faza oslikavanja bila je 1. svibnja na jezeru Bajer u sklopu Vrbovečke likovne kolonije. Likovna kolonija okupila je umjetnike vrbovečkog kraja i studente Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu pod vodstvom profesorice Gordane Bakić. Tada je oslikano deset drvenih panela koji krase jezero Bajer i Grad Vrbovec.

Projekt je financiran sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Zagrebačke županije, Grada Vrbovca i Turističke zajednice Grada Vrbovca, a provodi ga Udruga Artoratorij.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime