Mladi nogometaši uspješni na međunarodnom turniru u Sarajevu

0
Komunalac add

Mladi vrbovečki nogometaši ostvarili su zapažen rezultat na Šampion junior kupu za mlađe kategorije održanom u Sarajevu od 13. do 16. siječnja 2022. godine. Naime, ekipa 2014. godište pod vodstvom trenera Tomislava Posavca osvojila je 2. mjesto na izuzetno jakom natjecanju. Na turniru su sudjelovale tri ekipe koje su vodili treneri Tomislav Posavec i Goran Trošić.

Tajnica NK Vrbovca Irena Starešec pojasnila je kako je Vrbovec ove godine po prvi puta sudjelovao na međunarodnom turniru u inozemstvu i to u Sarajevu. – Naša djeca su odlično igrala i pokazala da se možemo boriti s bilo kojom nogometnom školom i napraviti odličan rezultat.Vrlo smo zadovoljni turnirom i organizacijom. Sudjelovanje na ovakvom velikom turniru u Sarajevu je veliko i pozitivno iskustvo za našu djecu i klub.  Sarajevo nas je oduševilo i već se spremamo za turnir sljedeće godine – rekla je.

Trener Tomislav Posavec također je zadovoljan rezultatom. Rekao je kako je Vrbovec na ovom turniru nastupio s tri kategorije i to 2011., 2014. i 2015. godište. Uz roditelje i djecu, podršku klubu dao je i predsjednik Mato Jelić, kao i neki članovi Uprave koji su putovali u Sarajevo.

Pod vodstvom trenera Gorana Trošića momčad godište 2011. završila je svoj nastup u skupini. Momčad 2015. godište, koju sam vodio, stigla je do završnice turnira te su u utakmici za 3. mjesto naši najmlađi nakon dodatnog izvođenja kaznenih udaraca osvojili 4. mjesto. Ivan Posavec postigao je 11 zgoditaka. Ekipa 2014. godište je postigla nevjerojatan uspjeh. Na turniru je nastupilo 296 ekipa iz Švicarske, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crne Gore te Bosne i Hercegovine, a naša momčad dogurala je do finala i zauzela 2 mjesto – pojasnio je Posavec te dodao kako je vrbovečka ekipa u četvrtfinalu izbacila ŠF Čanković iz Srbije s 2:0.

U polufinalu smo pobijedili domaću ekipu ŠF Bambinose iz Sarajeva s 4:1. U finalu smo pružili odličnu igru, ali bolja ekipa je ipak bila ŠF Rabona iz Srbije te jer slavila s tijesnih 3:2. Vrbovec je osvojio i dvije pojedinačne nagrade. Najbolji vratar je Vito Pašalić, a najbolji igrača Fran Posavec. Vrbovec krenuo je za Sarajevo na jedan lijepi izlet, na tri dana druženja djece i roditelja, na razgledavanje Sarajeva, a onda se taj izlet pretvorio u čudo i na kraju su svi gledali u NK Vrbovec – zaključio je Posavec.

Napomenimo na kraju da generacija 2014. godište pod trenerskom palicom Tomislava Posavca  osvojila prošle godine i drugo mjesto u Ivanić-Gradu, da je osvojila prvo mjesto u Zagrebu kao pobjednik Agoga lige i da je trenutno uvjerljivo vodeća ekipa u dvoranskom prvenstvu, uz 6 pobjeda u 6 kola i gol razliku 16:2. Dakle, nema straha za nogometnu budućnost Vrbovca!

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime