Mladen Kefelja s novim ciklusom i dalje ostaje svoj

0
Komunalac add

U svom ateljeu u obiteljskoj kući u Celinama, vrbovečki slikar i kipar Mladen Kefelja neumorno radi na novom ciklusu slika u tehnici pastela na papiru. –Ova korona je spičila sve pa tak i mene, da ne gledam i ne slušam, sjeo sam u atelje, našao papira i u roku tri mjeseca pripremio jednu izložbu, nešto sasvim novo – priča nam svestrani umjetnik.

Novim ciklusom dominiraju žarke boje i različiti motivi. –Ima svega, pjezaža, sisa, guzica, plivačica, prvo kaj mi padne na pamet, to si skiciram. Evo upravo radim nekakve štrajse u raznim bojama, već pet dana točkam po papiru, interesantno je, baš se otkopčam totalno – ističe Kefelja.

Novi ciklus još uvijek nema ime, u igri su dvije varijante. –Lepo mi je “Odsjaj duše u oku” ili “Odsjaj boje u oku”, ne znam još, ali nije ni bitno, ne možeš slikama dati ime i prezime, jer svaki čovjek na slici vidi nešto drugo – poručuje.

Mladen Kefelja prošle je godine proslavio 50 godina umjetničkog rada retrospektivnom izložbom u Vrbovcu. Na izložbi su prikazane i slike s motivom falusa koje su izazvale lavinu reakcija Vrbovčana. –Nemre se svima dopadati, neko voli popa, neko popadiju. Goli smo se rodili, tak bumo i otišli. A sad to kaj je dečko bil malo razbarušen, a ja sam to tak videl i tak reagiral na svu situaciju oko nas. Htel sam da se ljudi zbune i to sam postigel – ističe Kefelja.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime