Mješoviti pjevački zbor HKUD-a Petar Zrinski na Susretu hrvatskih pjevačkih zborova

0
Komunalac add

Ovog vikenda, 14. i 15. listopada u Novigradu se održava 56. Susret hrvatskih pjevačkih zborova. Susret će okupiti više od 300 pjevača u novigradskom Centru za manifestacije i kulturu. Riječ je o središnjoj nacionalnoj smotri zborskog pjevanja, manifestaciji od državnog značaja s dugogodišnjom tradicijom, koja na godišnjoj razini okuplja najbolje hrvatske amaterske zborove i ljubitelje zborskog pjevanja.

Na Susretu će sudjelovati i Mješoviti pjevački zbor HKUD-a Petar Zrinski. Državni susret organizira Hrvatski sabor kulture. Natjecanje se održava u subotu navečer, dok je revijalni dio Susreta u nedjelju, nakon čega će biti i dodjela nagrada. Na ovogodišnjem Susretu nastupit će šest klasičnih malih vokalnih sastava i osam pjevačkih zborova, koji su svoj nastup morali izboriti putem županijskih i regionalnih smotri i samostalnih preslušavanja.

Ove godine su dosta postrožili kriterije, stoga mi je izuzetno drago da se naš zbor uspio plasirati dalje. Od 21 županije i njihovih predstavnika, kriterije je zadovoljilo 8 zborova, mislim da je ovo daleko najmanji broj sudionika na državnim Susretima. Konkurencija je jaka (npr. zbor mladih Josip Kaplan – finalisti showa Do posljednjeg zbora, zbor studenata FER-a…), ali mi smo uvježbani, puni elana i dat ćemo najbolje od sebe. Bez obzira kakav će biti finalni rezultat, vjerujem da će ovaj Susret svim zborašima biti dodatni poticaj i motivacija – rekla je voditeljica Mješovitog pjevačkog zbora HKUD-a Petar Zrinski Ana Jaklinović.

Ulaz je oba dana besplatan, a program se može uživo pratiti i putem službenih Facebook i Youtube stranica Hrvatskog sabora kulture.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime