Mjesec hrvatske knjige

0
Komunalac add

Mjesec hrvatske knjige tradicionalno se u Hrvatske obilježava od 15. listopada do 15. studenog pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture. Manifestacija je to koja više od dva desetljeća uspješno promiče knjigu i čitanje kao društvenu vrijednost. Središnja je tema i geslo ovogodišnje manifestacije Čitam sto nas sat. Popularni 39. po redu Interliber, međunarodni sajam knjiga i učila održat će se od 8. do 13. studenog na Zagrebačkom Velesajmu.

I Narodna knjižnica uključila se u obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige. U tom će se razdoblju svi prvašići moći besplatno učlaniti u knjižnicu, a svi koji su knjige zaboravili vratiti na vrijeme, moći će to učiniti bez plaćanja zakasnine.

Knjižnica organizira i skupne posjete djece i učenika kako bi upoznali knjižnicu.

Ovog će se mjeseca održati i online nacionalni kviz za poticanje čitanja, dok Hrvatsko knjižničarsko društvo pokreće natječaj za najbolji selfie u knjižnici na temu što mi znači knjižnica.

Promocija knjige Tibor: Priče iz Zarina autora Damira Čivraka održat će se 21. listopada, dok je za 28. listopada najavljena promocija knjige bivše ravnateljice knjižnice Nade Kušić pod nazivom „Narodna knjižnica Vrbovec“. Na kraju, knjižnica 14. studenog organizira pričaonicu u kojoj će knjižničari čitati djeci.

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime