Mjesec hrvatske knjige u Vrbovcu

0
Komunalac add

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige, manifestacije koja više od dva desetljeća promiče čitanje kao društvenu vrijednost, Narodna knjižnica Vrbovec sve do 15. studenog nudi bogat program, a sva su događanja ujedno posvećena i 70. obljetnici rada vrbovečke knjižnice.

Tema ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige je „Baš Baština“ , a moto „(U)čitaj nasljeđe!“ pri čemu je osnovni motiv glagoljica kao posebnost hrvatske baštine, nacionalnoga i kulturnoga identiteta. Cijeli se mjesec u izlogu knjižnice može pogledati  izložba „Glagoljica“, a svi zainteresirani u knjižnici će saznati detalje prijave na Nacionalni kviz za poticanje čitanja Do baštine na krilima mašte. Svakog ponedjeljka od 17 sati djeca predškolskog uzrasta mogu sudjelovati na besplatnim pričaonicama koje spajaju čitanje i kreativno izražavanje.

Prvi Hrvat koji je pješke osvojio Južni pol Davor Rostuhar u srijedu, 24. listopada od 18.30 sati održat će multimedijsko predavanje o svojoj antarktičkoj avanturi i predstaviti knjigu „Polarni san“. U utorak, 30.listopada za učenike nižih razreda pripremljen je književni susret sa spisateljicom Maricom Milčec. Program se nastavlja u ponedjeljak, 12. studenog od 18.30 sati uz večer s poznatim parom književnika Julijanom Matanović i Pavlom Pavličićem.

Tijekom mjeseca, knjižnica nudi besplatan upis za sve učenike prvog razreda osnovne škole i organizirane posjete vrtićke i školske djece pod nazivom „Upoznaj svoju knjižnicu“. Članovi knjižnice do 31. listopada zaboravljene knjige mogu vratiti bez naplate zakasnine ili kupiti otpisane knjige po simboličnoj cijeni.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime