Mjesec hrvatske knjige u Vrbovcu

0
Komunalac add

Mjesec hrvatske knjige obilježava se od 15. listopada do 15. studenog. Manifestacija nastoji na državnoj, ali i na lokalnim razinama govoriti o knjizi, promicati čitanje te na različitim programima okupljati sve one koje knjiga istinski zanima.

Narodna knjižnica Vrbovec već tradicionalno priprema bogat program. Svakoga ponedjeljka od 17 sati organizirane su pričaonice za predškolce. Vrtićka djeca posjetit će knjižnicu u sklopu programa “Čitamo u knjižnici”, 22. listopada. Knjižnica cijeli mjesec organizira i posjete školske djece i predškolske djece pod nazivom “Upoznaj knjižnicu” i “Moja knjižnica”. Zainteresirani se mogu uključiti u Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2019. pod nazivom „Ritam odrastanja“. Kviz se provodi putem online mreže narodnih i školskih knjižnica.

U izlogu knjižnice 15. listopada bit će postavljena izložba Glazbenog odjela II. Osnovne škole Vrbovec. Program nudi i atraktivne književne susrete. 16. listopada u 12 sati u knjižnici gostuje spisateljica za djecu i mlade Jasminka Tihi Stepanić. Putopisno predavanje na temu “Nacionalni parkovi – najbolja američka ideja” održat će 30. listopada u 19 sati aktivist i pokretač brojnih projekata u zaštiti prirode i okoliša Siniša Golub.

Poznata hrvatska književnica i pjesnikinja Ivana Bodrožić u vrbovečku knjižnicu dolazi 6. studenog u 19 sati. Svoj prvi roman „Hotel Zagorje“ objavila je 2010. godine i dobila nagradu Kiklop za najbolje prozno djelo godine. Mjesec hrvatske knjige u Vrbovcu završava gostovanjem virovitičke glumice i spisateljice za mlade Vlaste Golub, 13. studenog u 12 sati.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime