Mjesec hrvatske knjige u Narodnoj knjižnici Vrbovec

0
Komunalac add

Narodna knjižnica Vrbovec od danas obilježava Mjesec hrvatske knjige, koji traje do 15. studenog. U tom razdoblju pripremljena su brojna događanja, kao što je Nacionalni kviz za poticanje čitanja ovoga puta pod nazivom Putovanja do znanja, a pripremljeni su i posjeti učenika prvih razreda osnovnih škola vrbovečkoj knjižnici te njihovo besplatno učlanjenje.

Uobičajeno, svoj rad predstavit će i nekoliko autora pa je tako 21. listopada organizirano predstavljanje knjige Danice Kostantinović „Ćao, moje sinjore!“, dok će se vrbovečkoj publici u studenom predstaviti mlada književnica, učenica petog razreda Marta Vračar.

Od danas, u sklopu Mjeseca hrvatske knjige održava se i akcija u kojoj je omogućeno vraćanje zaboravljenih knjiga bez plaćanja zakasnine. Ova je akcija prijašnjih godina imala pozitivan odjek pa su brojne zaboravljene knjige vraćene na svoja mjesta na policama knjižnice.

Inače, središnja tema Mjeseca hrvatske knjige vezana je uz odluku Opće skupštine UN-a koja je 2015. godinu proglasila Međunarodnom godinom svjetlosti i tehnologija zasnovanih na svjetlu.

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime