Ministrica Vučković posjetila OPG Danijel Horvatić iz Stare Kapele

0
Komunalac add

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković jučer je posjetila Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Danijel Horvatić u Staroj Kapeli. Susrela se s mladim uzgajivačima simentalskog goveda, predstavnicima Središnjeg saveza hrvatskih uzgajivača simentalskog goveda i Saveza uzgajivača simentalskog goveda Zagrebačke županije i Grada Zagreba. Nazočila je i otvorenju uredskog prostora Središnjeg saveza i sudjelovala na radnom sastanku na temu Projekt ulaganja u uzgojno-prodajni stočarski centar Dubrava – Zagrebačka županija.

Prilikom obilaska OPG-a Horvatić ministrica je razgovarala s mladim uzgajivačima koji su joj iznijeli probleme s kojima se susreću u poslovanju. Istaknula je kako je ova godina bila teška osobito zbog pogođenodti pandemijom COVID 19. – Najavljujem mjeru 21 koja će biti vrijedna 360 milijuna kuna,a financirat će se iz programa ruralnog razvoja. Odnosit će se na male i srednje proizvođače i prerađivače koji imaju određeni pad prihoda. Želim spomenuti prijeko potrebne strukturne promjene u našim sektorima koje se odnose i na dobrobit životinja, agrookolišne mjere, na dohodovne potpore sektorima, isto tako koje su vezane za zemljište, za osiguranje bolje produktivnosti i rada u poljoprivredi te za bolje produktivnosti – rekla je Vučković.

Također, naglasila je da se kod malih i srednjih gospodarstava preporučuje „miješana“ poljoprivreda, odnosno više djelatnosti koje će smanjiti rizik od tržišnog poremećaja. – Mi mjere za poremećaje imamo, također imamo proizvodno vezana plaćanja, a uskoro upućujemo izmjene takvog programa na konzultacije sa sektorom – dodala je Vučković.

Inače, OPG Horvatić trenutno ima 160 grla goveda na gospodarstvu, od toga 70 muznih krava, a ostatak su bikovi u tovu te telad i rasplodne junice. Podsjetimo, na ovom su imanju bila i dva vrhunska bika od kojih je jedan završio u Njemačkoj, a drugi u Češkoj.

 

 

 

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime