Ministar Tolušić u Vrbovcu: Kupujmo hrvatsko!

0
Komunalac add

Vrbovec je danas bio domaćin manifestacije Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske poljoprivredne agencije pod nazivom „Naše domaće, sada i ubuduće“.U sklopu manifestacije predstavljeni su proizvodi s oznakama Hrvatske poljoprivredne agencije, kao i hrvatski autohtoni proizvodi zaštićeni oznakom izvornosti EU.

 

U Vrbovcu se predstavilo oko 60 proizvođača iz Zagrebačke županije, među njima, 18 proizvođača s područja grada Vrbovca i okolice. Na štandovima su uz autohtone domaće specijalitete poput vrbovečke pere i mesnih delicija, izloženi brašno, kruh i drugi pekarski proizvodi, bučino ulje, domaći med i džemovi te rukotvorine vrbovečkih udruga žena.Štandove je obišao i proizvode degustirao ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, koji je u svom pozdravnom govoru podsjetio na važnost kupovanja hrvatskih proizvoda.

Moramo podizati svijest svih nas da su hrvatski proizvodi, pogotovo hrvatski poljoprivredni proizvodi najkvalitetniji i najbolji te da mi diktiramo što će se nalaziti na policama trgovačkih lanaca. Idemo raditi na tome da hrvatskih proizvoda na tim policama bude što više. Ako negdje provodimo kontrole, onda ih provodimo na hrvatskim proizvodima, možda i više nego što bi trebalo, njihova je kvaliteta besprijekorna. Neki naši proizvodi u inozemstvu se prodaju po većim cijenama nego u Hrvatskoj, sada samo i Hrvati moraju prepoznati da su hrvatsko mlijeko, meso, vino, sir, slanina ili čvarak bolji od uvoznog – istaknuo je Tolušić.

U sklopu manifestacije „Naše domaće, sada i ubuduće“ održane su i radionice za poljoprivrednike o aktualnim mjerama Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske te kako do EU sredstava za ruralni razvoj.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime