Milka Trnina osvojila jesenski naslov ispred Dubrave zbog bolje gol razlike

0
Komunalac add

13. KOLO 1. ŽNL ISTOK, PRVENSTVO 2023./24.

U 13. kolu 1. ŽNL Istok odlučivalo se o jesenskom prvaku između Dubrave, Lonje i Milke Trnine. Doduše, Lonja je bila slobodna, koja se ipak potajno nadala povoljnom ishodu. To je bilo kolo u kojem su gosti od 6 utakmica zabilježili 5 pobjeda pa su domaćini prošli kao bosi po trnju. Iako je utakmica u Gradecu između Slobode i Milke Trnina završila bez pobjednika, gosti iz Vezišća su osvojili jesensku titulu zahvaljujući boljoj gol razlici od Dubrave. To je ujedno bilo i najveće iznenađenje kola jer je Sloboda zaustavila pobjednički niz favorizirane Milke Trnine koja je računala na sva tri boda u Gradecu. U Novoj Kapeli domaća Croatia je izgubila od Dubrave koja je osvojila naslov jesenskog viceprvaka. Slobodna je bila Lonja koja će prezimiti na trećem mjestu s bodom manje od vodeće Milke Trnine i Dubrave. Milka Trnina, Dubrava i Lonja su momčadi koje su najviše pokazalena zelenom polju i to su tri ekipe koje će se nastaviti boriti u proljetnom dijelu za novog prvaka.

Farkaš je doživio i 12. poraz, ovaj puta od Rakovca. U Obedišću je domaća Mladost pretrpjela poraz od Gaja koji je pobjedom zasjeo na 5. mjesto. Zvekovac je nesretno izgubio od Bana Jelačića koji je spretno postigao minimalnu pobjedu i vinuo se prema vrhu tablice. Prema očekivanjima Gaj i Ban Jelačić su na kraju jesenskom dijela završili u gornjem domu ljestvice. U Brezinama je Mladost poražena od Graničara koji također ima ambicije da i dalje igra prvoligaški županijski nogomet.

Od samog su početka favorizirani gosti iz Vezišća, koji su nastupili u oslabljenom izdanju, imali jalovu inicijativu dok se Sloboda organizirano branila i prijetila preko brzih kontranapada na krilima Filipa Vodopije. Sloboda je povela u 19. minuti jer je Leonardo Brtan ispucao dugu loptu koju je prihvatio Vodopija i potom s 10-tak m pogodio u lijevi donji kut. Pritisak gostiju urodio je plodom u 43. minuti. Dražen Tadić je ubacio loptu s desne strane koju je Ivan  Fešta iz blizine pospremio u gostujuću mrežu. U dramatičnoj završnici gosti vrše pritisak, ali je domaća obrana s igračem manje otklonila sve prijetnje i sačuvala svoju mrežu netaknutom pa je utakmica između Slobode i Milke Trnine završila realnim rezultatom 1:1. Iako je Milka Trnina remizirala protiv Slobode prezimiti će na 1. mjestu, ali su gosti itekako svjesni da bi ih taj neplanirani gubitak bodova u Gradecu mogao skupo koštati u proljetnom dijelu. Sloboda očito pruža samo kvalitetne igre protiv momčadi iz samog vrha tablice dok je protiv momčadi iz donjeg dijela igrala rezervirano.

Utakmice između Croatije i Dubrave su oduvijek imale značaj derbija i igrale se za međusobni prestiž. No, ovaj puta je Dubrava bila prejaka i na kraju zasluženo pobijedila rezultatom 5:1. Tihomir Bradić je doveo goste u 17. minuti, a Tihomir Salaj izjednačio rezultat u 24. minuti. U prvom poluvremenu gosti su se mučili kako da realiziraju svoje šanse. Domaći nogometaši u drugom poluvremenu više nisu imali snage, a konačno su i proradili dubravski napadači. Ćiril Guja je riješio pitanje pobjednika koji je postigao pogotke u 48. i 57. minuti. Za Dubravu su još bili strijelci Marcel Matejak i Alen Crha u 77. minuti za zasluženu gostujuću pobjedu. Mogla je Dubrava postići i uvjerljiviju pobjedu, ali gostujući napadači nisu imali svoj dan. Dubrava je iskoristila kiks Milke Trnine u Gradecu, gdje su i sami izgubili dva boda, pa su se bodovno poravnali s nogometašima iz Vezišća. Croatia može biti zadovoljna s jesenskim dijelom te može i u proljetnom dijelu pomrsiti račune favoritima, kao što je učinila i pobjedom protiv Lonje.

U Žabnici je po teškom terenu fenjeraš Farkaš pružio solidnu igru protiv Rakovca koja je završila rezultatom 1:4. Rakovec je poveo preko Leona Radotovića u 20 minuti, a gostujući kapetan Ivica Grgoić povećao vodstvo u 50. minuti iz kaznenog udarca. Imali su gosti još par izglednih prilika koje nisu iskoristili. Sudac Leonardo Madžar je dosudio i drugi kazneni udarac za goste u 59. minuti kojeg nije realizirao Bojan Čerkez jer mu je vratar Manuel Kozumplik obranio udarac s bijele točke. Antonio Kokot je u 75. minuti smanjio rezultat i tako odveo utakmicu u neizvjesnost. Pitanje pobjednika je riješio Mihael Krvarić koji je u 80. minuti svladao Kozumplika. Posebno je bio lijep Krvarićev zgoditak u 87. minuti kojeg je postigao s volejom s 14 m u gornje lijeve rašlje za zasluženu pobjedu Rakovca. Kod Rakovca su se pored Krvarića još svojom igrom istaknuli Dominik i Fran Baček i Leonardo Radotović. Nepotrebni gubitak tri boda Rakovca za zelenim stolom protiv Graničara ga je malo udaljio od borbe za prvaka, ali još nije sve izgubljeno jer u Rakovec u proljetnom dijelu stižu i Milka Trnina i Dubrava. Gaji li Rakovec „lažnu nadu“ za osvajanjem titule prvaka uskoro će se sve pokazati početkom 2024. godine. Naime, u Rakovcu igraju iskusni i kvalitetni igrači, a u momčad su zakoračili mladi i potentni igrači koji su pun pogodak za budućnost kluba. U svakom slučaju Rakovec je klub kojeg će se itekako puno toga pitati u proljetnom dijelu.

Zvekovac je u prvom poluvremenu protiv Bana Jelačića imao dvije velike prigode koje nisu iskoristili Anđelko Peh i Dino Pucelj jer su njihovi udarci sa 6 m završili iznad gostujućih vrata. Ključni moment utakmice zbio se u 87. minuti kada je Boroša sa 17 m iz slobodnog udarca preko živog zida pogodio u desne rašlje. Zvekovac i Ban Jelačić su odigrali ravnopravnu utakmicu koja je na kraju spretno i sretno pripala gostima rezultatom 0:1. Ban Jelačić na kraju može biti zadovoljan rezultatskim i bodovnim učinkom za pruženu igru tijekom jeseni. Međutim, na kraju se pamti samo rezultat dok igra pada u drugi plan i zaborav. Ban Jelačić da bi se zadržao u prvoligaškom društvo itekako treba puno poraditi na dizanju svoje igre, jer samo kvalitetom igračkog kadra i požrtvovnim pristupom može ostvariti ambicije kluba – plasman u 1. ŽNL. Zvekovac je svakako najugodnije iznenađenje, koji ima mladi sastav kojeg vodi prekaljeni nogometaš Anđelko Peh te najboljeg strijelca jesenskog dijela Antonija Kovačevića.

U Obedišću se domaća Mladost nije uspjela obraniti od napada Gaja pa je utakmica završila gostujućim slavljem 1:4. Gosti su poveli u 13. minuti, a strijelac je bio Robert Tomić, a u 44. minuti Manuel Grbavac povećao vodstvo. Mladost je smanjila rezultat preko Matije Mučića u 56. minuti. Potom je Patrik Hercig s dva zgoditka u 58. i 89. minuti riješio pitanje pobjednika. Mogli su gosti postići i uvjerljiviju pobjedu, ali su se na kraju zadovoljili rutinskim trijumfom. Gaj je mogao okončati jesenski dio i više od 5. mjesta da nisu izgubili dva boda protiv Graničara na domaćem terenu i doživjeli neočekivani poraz u Zvekovcu. No, šansa za popravak bodovnog učinka igrača Gaja bit će u proljetnom dijelu u borbi za ostanak u prvoligaškom društvu.

Utakmica između Mladosti i Graničara je završila rezultatom 0:4. Domagoj Šimatović je s dva pogotka u 30. i 38. minuti otvorio put prema gostujućoj pobjedi, koju su potvrdili zgodicima Andreas Kemenović u 45. i Mihael Droždan u 74. minuti. Graničar je mogao postići i uvjerljiviji trijumf, ali im se na domaćim vratio ispriječio Marin Požgaj koji je obranio niz teških udaraca i spasio svoju momčad od težeg poraza. Gosti su u konačnici ostvarili cilj jer su ostvarili tri očekivana boda na svom kontu. Graničar je mini serijom pobjeda završio jesensku dionicu na 8. mjestu. Ukoliko se Graničar želi ozbiljno uključiti u proljetnom dijelu za borbu za plasman u 1. ŽNL potrebno je osvajati bodove s izravnim konkurentima jer će možda ostanku u prvoligaškom društvu odlučivati i međusobni susreti. U Tučeniku su sigurno računali na koji bod više na svom saldu, ali za veći domet potrebna je i kvalitetnija igra. Tri boda koja su dobivena za zelenim stolom zbog slučaja „rakovečke izmjene“ Graničaru je dao vjetar u leđa u jesenskom dijelu.

U donjem dijelu su Sloboda, Mladost iz Obedišća i Mladost iz Brezina i Farkaš. Najveće razočaranje je svakako Farkaš koji u 12 utakmica nije osvojio ni boda i više nego zasluženo ima status fenjeraša.

Poredak: 1. Milka Trnina 29, 2. Dubrava 29, 3.Lonja 28, 4. Rakovec 24, 5. Gaj 21, 6. Ban Jelačić 20, 7. Zvekovac 19, 6. Graničar 17, 9. Croatia 16, 10. Sloboda 11, 11. Mladost (O) 9, 12. Mladost (B) 3, 13. Farkaš 0.

Laskava titula prvog strijelca u jesenskom dijelu pripala je Antoniju Kovačeviću iz Zvekovca koji je postigao 19 pogodaka. Iskusni Ivan Fešta iz Milke Trnina je zabio 16 golova, dok su Miljenko Bencalić iz Lonje i Matej Dumbović bili strijelci u 15 navrata. U krugu najboljih i najopasnijih strijelaca lige spadaju i Ivan Fluka iz Lonje s 14 i Ivica Grgoić iz Rakovca s 11 postignutih zgoditaka.

Antonio Kovačević

Strijelci:

19 Kovačević Antonio (NK Zvekovac)

16 Fešta Ivan (3 KU) (NK Milka Trnina)

15 Bencalić Miljenko (NK Lonja) i Dumbović Matej (NK Milka Trnina)

14 Fluka Ivan (NK Lonja)

11 Grgoić Ivica (7 KU) (NK Rakovec)

9 Babić Alen (4 KU) (NK Lonja), Pucelj Dino (NK Zvekovac) i Šimunović Filip (NK Croatia Nova Kapela)

8 Vodopija Antonio (NK Croatia Nova Kapela)

7 Bradić Tihomir (4 KU) (NK Dubrava), Jurić Goran (NK Rakovec), Krvarić Mihael (NK Rakovec), Mamić Marko (NK Dubrava) i Vodopija Filip (NK Sloboda Gradec)

6 Forgač Krešimir (NK Lonja) i Kuninec Hrvoje (NK Lonja)

5 Aračić Anto (3 KU) (NK Ban Jelačić (B)), Banović Dario (NK Dubrava), Boroša Antonio (1 KU) (NK Ban Jelačić (B)), Droždan Mihael (1 KU) (NK Graničar Tučenik), Funtak Emanuel (2 KU) (NK Sloboda Gradec), Guja Ćiril (2 KU) (NK Dubrava) i Pajur Patrik (1 KU) (NK Gaj)

4 Forgač Mihael-Nikola (NK Lonja), Gomerčić Josip (3 KU) (NK Gaj), Gomerčić Mišel (NK Gaj), Ježek Mario (NK Croatia Nova Kapela), Malčić Alen (NK Graničar Tučenik), Malčić Domagoj (NK Graničar Tučenik), Matejak Marcel (NK Dubrava), Radotović Leon (NK Rakovec), Šimatović Domagoj (NK Graničar Tučenik) i Tomić Robert (NK Gaj)

3 Baček Fran (NK Rakovec), Blažević Ivan (NK Milka Trnina), Brkljačić Andrei (NK Dubrava), Gregoran Tomislav (NK Lonja), Hercig Patrik (NK Gaj), Ivoš Ivan Marko (NK Lonja), Jagatić Ivica (NK Mladost Obedišće), Majstorović Luka (NK Sloboda Gradec), Severec Karlo (NK Lonja), Škrivanek Ivan (NK Zvekovac) i Smiljanec Ozren (NK Mladost Obedišće)

2 Pavlić Davor (NK Lonja), Belić Filip (NK Dubrava), Beljan Josip (NK Dubrava), Crha Alen (NK Dubrava), Gašparec Ivan (NK Gaj), Jeličić Dejan (NK Mladost Brezine), Jurić Antonio (NK Ban Jelačić (B)), Kolar Marko (NK Lonja), Kovačić Nikola (NK Mladost Obedišće), Kusobrak Dejan (1 KU) (NK Farkaš), Mejrušić Valentino (NK Mladost Obedišće), Mihaljević Nikola (NK Milka Trnina), Mučić Matija (1 KU) (NK Mladost Obedišće), Pucelj Dario (NK Zvekovac), Ronjak Ivan (NK Ban Jelačić (B)), Salaj Robert (NK Mladost Brezine), Stojak Mario (NK Sloboda Gradec), Šuljak Marko (NK Ban Jelačić (B)) i Tadić Dražen (NK Milka Trnina

1 Grbavac Manuel (NK Gaj), Baček Luka (NK Lonja), Badenić Domagoj (NK Gaj), Baričević Antonio (1 KU) (NK Croatia Nova Kapela), Beganović Jasmin (NK Dubrava), Benedik Matija (NK Ban Jelačić (B)), Benko Matej (NK Gaj), Blagaj Karlo (NK Mladost Brezine), Čerkez Bojan (NK Rakovec), Čičević Antonio (NK Milka Trnina), Erić Josip (NK Dubrava), Fugaj Mislav Antonio (NK Graničar Tučenik), Golub Tomislav (NK Mladost Obedišće), Halić Franjo (NK Mladost Obedišće), Hren Fran (NK Gaj), Ivanković Luka (NK Milka Trnina), Jaković Franjo (NK Gaj), Janeković Patrik (NK Milka Trnina), Jendriš Nikola (NK Rakovec), Kadrija Zaim (NK Milka Trnina), Kemenović Andreas (NK Graničar Tučenik), Khudoyberdiev Ikhtiyor (NK Rakovec), Kokot Antonio (NK Farkaš), Koletić Matija (NK Milka Trnina), Korenić Matija (NK Zvekovac), Kovačević Mihael (NK Zvekovac), Kuten Anđelko (NK Gaj), Kuzmek David (NK Rakovec), Markešić Josip (NK Farkaš), Medverec Hrvoje (NK Gaj), Miklečić Mihael (NK Graničar Tučenik), Milić Nikica (NK Graničar Tučenik), Miloš Tomislav (NK Mladost Obedišće), Očić Dominik (NK Rakovec), Pajur Erik (NK Gaj), Pajur Matin (NK Gaj), Pavičić Dario (NK Farkaš), Peh Anđelko (NK Zvekovac), Salaj Tihomir (NK Croatia Nova Kapela), Silov Ivan (NK Mladost Obedišće), Škrinjar Antonio (NK Mladost Brezine), Smriko Nihad (NK Rakovec), Tarandek Zdravko (NK Ban Jelačić (B)), Tarandek Dražen (NK Ban Jelačić (B)), Tišljar Antonio (NK Milka Trnina), Tomić Ante (NK Rakovec), Tresk Denis (1 KU) (NK Mladost Brezine), Vilić Sinhad (NK Mladost Obedišće) i Žeger Tommy (NK Sloboda Gradec)

Autogol Grbavac Manuel (NK Gaj) i Pavlić Davor (NK Lonja)

 

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime