Milka Trnina na čelu kolone, Dugo Selo napunilo mrežu Dubrave

0
Komunalac add
  1. KOLO VNL ISTOK PRVENSTVO 2022./23.

Milka Trnina je u prva dva kola osvojila maksimalnih šest bodova jer je pobijedila i na gostovanju u Rugvici i zasjela na čelo tablice. Dugo Selo napunilo tucet golova u mrežu Dubrave. Lonja trijumfirala u gostima protiv Donje Zeline. Vrbovec slavio u derbiju protiv Zeline. Strmec pobijedio Kloštar na domaćem terenu u Ivanić Kloštru. U derbi utakmici u Križu Sloga i Žabnica su jedini odigrali neriješeno.

Dugo Selo je remi u Bedenici u 1. kolu debelo naplatilo veteranima Dubrave i utrpalo u  njihovu mrežu 12 golova. Domaćin je već nakon 25. minuta vodio rezultatom 5:0 jer je Filip Višić bio trostruki strijelac, a Mario Tomičić je u dva navrata pogodio gostujuća vrata. Velibor Vujić je u drugom poluvremenu postigao 6 golova dok je Darko Krapec završio golijadu u 77. minuti. Počasne zgoditke za Dubrave postigli su Tihomir Bradić i Tomislav Grgić. Dugoselski napadački stroj se zahuktao već u drugom kolu koji je do sada zabio 15 golova kojeg predvodi najbolji strijelac prošlog prvenstva, Velibor Vujić, koji je dosada postigao 9 zgoditaka.

Brzo su Lonjičani prebrodili poraz u prethodnom kolu na domaćem terenu protiv Sloge jer su kao gosti pobijedili Donju Zelinu. Junak utakmice bio je Igor Maksimović, a ne Ivica Muretić kako je upisano u Comet HNS-a, koji je šokirao domaćine u samom početku utakmice zgodicima u 2. i 10. minuti. Od toga šoka Donja Zelina se nije povratila do kraja utakmice pa je Mario Mikovčić u 60. minuti samo potvrdio novim pogotkom zasluženu pobjedu Lonje protiv Donje Zeline 3:0.

Derbi između Vrbovca i Zeline bio je uvijek i pitanje međusobnog prestiža. Tako je bilo i ovaj puta jer su Vrbovčani i Zelinčani odigrali kvalitetnu, borbenu, žustru i požrtvovnu utakmicu visokog ritma, koje se ne bi posramile mnoge ekipe iz 1. ŽNL-a NS Zagrebačke županije. Domaći pritisak urodio je plodom u 13. minuti jer je Ivan Kobaš s ruba kaznenog prostorapreciznim udarcem pogodio u desni donji kut za vodstvo Vrbovca. Imali su gosti veliku šansu da izjednače u 18. minuti, ali domaći vratar Dejan Hasanović obranio udarce Marku Vukoviću i Hilu Nokaju. Nakon lijepe domaće akcije Drago Papa je zatresao gostujuću mrežu u 28. minuti. U drugom poluvremenu svoje šanse nisu iskoristili Hrvoje Lončarić i Dražen Jambrečina dok kod gostiju svoju šansu nije realizirao Ivica Jakopic pa je na kraju utakmica završila zasluženom pobjedom Vrbovca protiv Zeline 2:0. Iako je Zelina doživjela poraz,ostavila je više nego solidan dojam, jer njihova pomlađena i potentna momčad sigurno spada u sam vrh lige, što će se uskoro vrlo brzo pokazati. Doduše, napadači Zeline u prva dva kola nisu postigli zgoditak, ali će se i to vrlo brzo okrenuti u korist igrača iz srca Prigorja. Na trenerskoj klupi Vrbovca je iskusni trener Dražen Fulir, koji je na tom mjestu naslijedio Darka Potočića. Vrbovčani su ušli pojačani i osnaženi s nekolicinom novih igrača u novu sezonu i definitivno su glavni rival Dugom Selu za osvajanje titule.

Strmec je u Ivanić Kloštru osvojio sva tri boda protiv domaćeg Kloštra. Utakmica je bila riješena u ranoj fazi jer su gosti poveli preko Darija Kranjeca u 4. minuti, a vodstvo je povećao Dražen Trcak u 19. minuti. Nakon toga se više nisu tresle mreže jer su gosti iz Bedenice disciplinirano odigrali utakmicu i nisu dozvolili nikakvo iznenađenje.

Nakon što je momčad Rugvice Save priredila iznenađenje u Svetom Ivanu Zelini, tako su ostali šokirani na domaćem terenu od strane gostiju iz Vezišća. Milka Trnina je povela već u 3. minuti jer je Borivoj Stojčević zatresao domaću mrežu. Tin Vitez je pored paraliziranih domaćih veterana podigao gostujuće vodstvo u 11. minuti, a sve dvojbe u vezi pobjednika bile su riješene trećim gostujućim golom Dine Devčića u 62. minuti. Milka Trnina je uz dvije vezane pobjede na startu nove sezone nakon dva kola zasjela na prvo mjesto. Stoga se u 3. kolu u Vezišću između Milke Trnine i Vrbovca igra veliki derbi i očekuje kvalitetna utakmica.

Gosti iz Žabnice imali su sva tri boda u svojim džepovima sve do 76. minute kada je Sloga izjednačila rezultat. U posljednjih nekoliko sezona utakmice između Sloge i Žabnice privlače veliku pozornost jer se radi o kvalitetnim momčadima iz samog vrha lige i koje kroje pitanje prvaka. Žabnica je povela u 13. minuti preko Siniše Horvatića, a domaći centarfor Dalibor Žertuš poravnao u samoj završnici utakmice. Bilo je prigoda i na jednoj i na drugoj strani,  ali je utakmica na kraju završila podjelom bodova.

U drugom kolu bio je slobodan Rakovec.

Poredak: 1. Milka Trnina 6, 2. Dugo Selo 4, 3. Žabnica 4, 4. Strmec 4, 5. Sloga 4, 6.Lonja 3, 7. Vrbovec 3, 8. Rugvica Sava 3, 9. Rakovec 1, 10. Dubrava 1, 11. Zelina 0, 12. Donja Zelina 0, 13  Kloštar 0.

Strijelci:

9 Vujić Velibor (NK Dugo Selo)

5 Horvatić Siniša (NK Žabnica)

3 Višić Filip (NK Dugo Selo) i Vitez Tin (NK Milka Trnina)

2 Devčić Dino (NK Milka Trnina), Mahnet Dražen (NK Strmec), Muretić Ivica (NK Lonja), Tomičić Mario (NK Dugo Selo) i Vrcić Mato (NK Lonja)

1 Bradić Tihomir (NK Dubrava,.Ferberuš Davor (1 KU) (NK Dubrava), Grgić Tomislav (NK Dubrava),Ivoš Ivan (1 KU) (NK Sloga Križ), Jurić Marinko (NK Žabnica),Kobaš Ivan (NK Vrbovec), Kranjec Dario (NK Strmec),Krapec Darko (NK Dugo Selo),Mikovčić Mario (NK Lonja), Milanović Dalibor (NK Rakovec), Papa Drago (NK Vrbovec), Pleteš Vjekoslav (NK Sloga Križ), Sekulić Igor (NK Rugvica Sava), Stojčević Borivoj (NK Milka Trnina),Strinavić Damir (NK Rugvica Sava),Trcak Dražen (NK Strmec),Tuković Matija (NK Strmec),Vorel Zoran (NK Sloga Križ) i Žertuš Dalibor (NK Sloga Križ).

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime