Milijun i 220 tisuća kuna za energetsku obnovu zgrade stadiona

0
Komunalac add

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja odobrilo je bespovratna sredstva za energetsku obnovu zgrade vrbovečkog Gradskog stadiona i to u iznosu od milijun i 220 tisuća kuna. Projekt je realiziran u sklopu programa „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“ u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“.

Ukupna vrijednost energetske obnove zgrade stadiona je 2 milijuna i 405 tisuća kuna, a predviđeni radovi obuhvaćaju izvedbu ETICS sustava fasade, zamjenu vanjske stolarije, zamjenu dijela krovnog pokrova, poda na tlu, rekonstrukciju grijanja prizemlja zgrade, ugradnju centralnog upravljanja instalacijom vode za tuširanje u svlačionicama u prizemlju, ugradnju novog visokoučinkovitog sustava, prozračivanje te zamjenu rasvjetnih tijela.

Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj naglasio je kako će obnova zgrade stadiona uvelike pomoći u radu Nogometnog kluba Vrbovec, ali i svih ostalih sportaša koji koriste prostor vrbovečkog stadiona. – Dobili smo pola iznosa za energetsku obnovu te ćemo se sada prijaviti na natječaj Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini kako bi osigurali i ostatak sredstava za ovaj veliki posao – zaključio je gradonačelnik Kralj.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime