Mihael Zmajlović najavio kandidaturu za župana Zagrebačke županije

0
Komunalac add

Mihael Zmajlović najavio je svoju kandidaturu za župana Zagrebačke županije, a predstavljanje je održano ispred hotela na Miramarskoj cesti u Zagrebu kao simbolička kritika aktualne vlasti u Županiji, koja upravlja iz centra Zagreba. Pod motom Županija kakvu trebamo, Zmajlović je objasnio glavne smjernice svoje kandidature.

Na kraju smo jednog 20-godišnjeg razdoblja vlasti i modela upravljanja koji je Zagrebačku županiju učinio bezidejnom, neprepoznatljivom i nezanimljivom i samim stanovnicima. Imam znanje, iskustvo, motivaciju, emociju za stvaranje moderne, efikasne i poštene Županije. Imao sam i dosad sreće i čast služiti građanima i kao gradonačelnik Jastrebarskog i kao ministar zaštite okoliša i prirode. Hrabrost da pokrenem nove stvari i ponos na ono što sam ostavio iza sebe, moja su najveća motivacija da se borim za novu, drugačiju Županiju u vremenu koje je pred nama izjavio je Mihael Zmajlović i naglasio kako vjeruje da počinje vrijeme promjene u jednom od najperspektivnijih i najprosperitetnijih područja Hrvatske.

Kandidaturu Mihaela Zmajlovića podržao je i predsjednik SDP-a Peđa Grbin. – Mihael je odličan kandidat za župana jer ima iskustvo u javnoj vlasti i iza sebe odlične rezultate. Dobro poznaje situaciju u Zagrebačkoj županiji, razumije potrebe stanovnika i ima snagu provesti potrebne promjene. SDP želi graditi bolju Hrvatsku, a to možemo jedino tako da gradimo bolju lokalnu i regionalnu vlast. U Zagrebačkoj županiji, nažalost, vlada stranka čije je vodstvo zagrizlo u klijentelizam i korupciju. Mi ćemo se protiv toga boriti odlučno i ustrajno jer naš konačni cilj je stvoriti sretnije, poštenije i solidarnije društvo– rekao je Peđa Grbin.

Podršku Zmajloviću svojim su prisustvom pružili i Zvonimir Novosel, gradonačelnik grada Jastrebarskog i Denis Kralj, gradonačelnik grada Vrbovca, Alen Prelec, načelnik Brdovca, Željko Filipović, načelnik Općine Kloštar Ivanić, Sanja Iveković Horvat, zamjenica gradonačelnika Samobora, aktualna zamjenica župana Nadica Žužak te brojni drugi dužnosnici SDP-a Zagrebačke županije.

Zagrebačka županija treba promjene, konkretna ulaganja u infrastrukturu, turizam, poljoprivredu. Treba ljude koji će vratiti povjerenje u institucije, koji neće opraštati korupciju, ljude koji će raditi u interesu stanovnika. U Zagrebačkoj županiji moguć je standard bolji od prosjeka, inovativno i zdravo poduzetništvo, kvalitetno zdravstvo. No prije svega važno je imati plan i ne bojati se pitati stanovnike Županije što oni žele i kakvu Županiju trebaju – istaknuo je Zmajlović i naglasio kako on nudi rješenja za ove probleme utemeljene na viziji moderne i efikasne županije te dosadašnjem uspješnom iskustvu upravljanja javnim politikama koje je stekao na lokalnoj i na nacionalnoj razini.

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime