Međunarodni dan volontera

0
Komunalac add

M.P.

Prema odluci Opće skupštine UN-a iz 1985. godine, svake se godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak, odnosno dan volontera. Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

I Gradsko društvo Crvenog križa Vrbovec danas je, u suradnji s Volonterskim centrom Link iz Križevaca obilježilo Međunarodni dan volontera.  

Volonterski centar Link djeluje u sklopu Udruge glas mladih Križevci koja provodi volonterske programe.

– U suradnji s gradovima Križevci i Vrbovec te općinom Sveti Petar Orehovec, trenutno radimo na projektu Pokreni društvo volontiraj. Već drugu godinu zaredom, udruga je za ovaj projekt dobila financijsku potporu od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade, i socijalnu politiku. Cilj nam je pokrenuti volonterske programe i na području Vrbovca. Važno je da djeca u što ranijoj dobi započnu s volontiranjem. Povodom njihovog dana, svim volonterima zahvaljujem na njihovom nesebičnom radu i vremenu koje izdvajaju kao bi pomogli drugima i zajednici općenito – rekao je Ivan Augustinčić iz Volonterskog centra Link.

Ravnateljica Gradskog društva Jelena Mucko ističe kako je predavanje o volontiranju održano u Srednjoj školi Vrbovec, a u planu su i predavanja u vrbovečkim i okolnim osnovnim školama.

Želimo potaknuti mlade na volontiranje, objasniti što oni time dobivaju i što se od njih očekuje. Zadovoljni smo jer smo danas podijelili mnogo volonterskih knjižica te se nadam da će to rezultirati dobrom budućom suradnjom – zaključuje Mucko.

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime