Meštrica sama na vrhu, gostujuće pobjede Bana Jelačića, Dubrave i Lonje

0
Komunalac add

9. KOLO 1. ŽNL ISTOK PRVENSTVO 2021./22.

Meštrica je sretnom pobjedom u Gaju ostala sama na vrhu dok se Kloštar poskliznuo na domaćem terenu protiv Posavca jer je osvojio samo bod i tako zaostao dva boda iza lidera u borbi za jesensku titulu. Lonja je u derbiju pobijedila u Rakovcu. Zahuktala Dubrava podarila je petardu u Novom Čiču. Ban Jelačić protiv fenjeraša Bune osvojio je sva tri boda.

Dubrava se očito „probudila“ pod trenerskom palicom Ivana Leboša i u najboljoj utakmici jeseni deklasirala momčad Dinamo Hidrel u Novom Čiču. Vodstvu Dubrave doprinijela je nespretna intervencija Filipa Čurle u 2. minuti koji je zatresao vlastitu mrežu. Kada je Martin Horvat sigurno realizirao kazneni udarac u 17. minuti vidjelo se da se ne piše dobro domaćinu. Horvat je de facto riješio pitanje pobjednika u 35. minuti kada je Dubrava povela rezultatom 3:0. Marko Fulir se upisao u strijelcu u 55. minuti. Martin Žugaj je samo postigao počasni zgoditak za domaćina u 74. minuti. Iskusni Tihomir Bradić je u 84. minuti torpedirao domaću momčad s novim pogotkom za veliku i visoku pobjedu Dubrave 5:1.

Igrači Rakovca su propustili na početku utakmice kazniti smušenu i vrlo zbunjenu igračku formaciju Lonje, ali su domaći igrači Patrik Pajur i Ivica Grgoić olako promašivali svoje 100 % šanse. Kasnije su domaće promašaje gosti kaznili pa je kraju utakmica završila sasvim zasluženo u korist Lonje. Luka Baček je u 7. minuti nanizao par gostujućih igrača i potom s ruba kaznenog prostora preciznim udarcem pogodio u desni donji kut za vodstvo Rakovca. U 35. minuti dirigent gostujuće obrane Matija Delija uključio se u napad što je dovelo promjene rezultata. Njegovo proigravanje u kaznenom prostoru rukom je presjekao Mario Štefinovec što je dovelo do opravdano dosuđenog kaznenog udarca za goste. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Andrija Barišić za poravnanje rezultata. Lonja je već u sljedećem napadu stigla do preokreta. Nikola Starčević probio je po desnom boku i potom vratio prizemnu loptu koju je s 10 m zahvatio gostujući kapetan Danijel Solarić i efektno postigao zgoditak. U drugom poluvremenu Lonja je nastavila napadačkom, borbenom i požrtvovnom igrom dok su igrači Rakovca igrali anemično, neinventivno i nepovezano. Sve je moglo biti riješeno u korist Lonje već na početku drugog poluvremena u 47. minuti. Starčević je proigrao Krešimira Forgača koji je u solu prodoru zaobišao i vratara Jurića, ali je s 5 m promašio prazna domaća vrata. Forgač se za promašaj iskupio asistencijom u 58. minuti jer je ubacio loptu s desne strane, a pored „pospane domaće“ obrane Solarić je zatresao domaću mrežu. U samoj završnici utakmice lucidni Igor Maksimović je u 90. minuti nesebično asistirao Forgaču koji je s 10 m preciznim udarcem pogodio u desni donji kut za čistu i zasluženu pobjedu Lonje 4:1.

Ban Jelačić je nakon poraza u prošlom kolu na domaćem terenu od ekipe Dinama Hidrela, pobijedio na gostovanju u Maloj Buni fenjeraša Bunu. Marko Kovačić je u 63. minuti iz kaznenog udarca doveo domaćina u vodstvo, ali se Ban Jelačić brzo vratio u utakmicu. Dvije minute kasnije je Daniel Šušak je izjednačio rezultat. Ban Jelačić je 78. minuti napravio preokret jer je Saša Uremović postigao pobjedonosni zgoditak kojim su sva tri boda otputovala u Banovo.

Gaj nastavlja jesensku tradiciju da puno teže ostvaruje pobjede kod kuće, nego na gostovanjima, jer ovaj puta nesretno izgubio od lidera Meštrice. Nakon bolje domaće igre Bojan Čerkez je zabio prekrasan zgoditak s 20-tak m za vodstvo Gaja u 14. minuti. Imao je potom Gaj još nekoliko zicera za povećanje vodstva, koje su promašili Goran Jurić, Ante Tomić, Henrique i Victor. Domaće promašaje je na početku drugog poluvremena najprije kaznio Karlo Pagadur u 48. minuti, a preokret je donio Goran Mihalinčić koji je u 78. minuti zabio gol za vodstvo Meštrice. Imali su domaći igrači ponovo prilike za izjednačenje preko Victora i Henriquea, ali je gostujuća mreža ostala nataknuta. Sve u svemu još jedan domaći nesretan poraz Gaja koji nije u svojim redovima imao raspoložene strijelce. Meštrica se prikazala kao kvalitetna, čvrsta i borbena momčad koja je opasno visjela, ali je i uz dozu sportske sreće na kraju odnijela sva tri boda iz Gaja, u borbi za osvajanje jesenskog naslova.

Ostali rezultati 8. kola: Milka Trnina – Ostrna 4:0, Vatrogasac – Turopolje 0:0, Kloštar – Posavec 1:1.

Poredak: 1. Meštrica 23, 2. Kloštar 21, 3. Turopolje 17, 4. Dinamo Hidrel 17, 5. Vatrogasac 17, 6. Milka Trnina 15,7. Ban Jelačić 14, 8. Dubrava 13, 9.Gaj 13, 10. Rakovec 10, 11. Lonja 8, 12. Ostrna 5, 13. Posavec 4, 14. Buna 0.

Strijelci:

9 Britvec Ivan (Meštrica) i Horvat Martin (3 KU) (Dubrava),

7 Milićević Jure (Kloštar),

6 Jambrešić Jurica (Turopolje) i Pagadur Karlo (Meštrica),

5 Galović Pavao (2 KU) (Meštrica), Grgoić Ivica (1 KU) (Rakovec,) Kos Ivan (1 KU) (Turopolje), Matković Damir (3 KU) (Vatrogasac), Mihaljević Nikola (5 KU) (Milka Trnina), Škrinjar Domagoj (Ban Jelačić) i Uremović Saša (Ban Jelačić),

4 Augustić Bruno (Meštrica), Đuksi Filip (1 KU) (Dinamo Hidrel), Galović Tin (Ostrna), GUEDES DOS SANTOS Pedro Henrique (Gaj), Kuten Anđelko (Gaj), Salaj Robert (Rakovec), Starčević Mislav (Dinamo Hidrel), Vranek Ivan (1 KU) (Posavec) i Zorić Robert (Dinamo Hidrel),

3 Baček Luka (Rakovec), Ćehić Emanuel (Kloštar), Malekinušić Filip (Milka Trnina), Mučić Matija (Kloštar), Šejić Andreas (Turopolje), Stuparić Silvio (1 KU) (Milka Trnina) i Žugaj Martin (Dinamo Hidrel),

2 Bradić Tihomir (NK Dubrava)  Čerkez Bojan (NK Gaj) Delija Matija (NK Lonja) Forgač Krešimir (NK Lonja) Fulir Marko (NK Dubrava) Herceg Stanko (NK Turopolje) Hren Matej (NK Ban Jelačić (B)) Medverec Hrvoje (NK Ban Jelačić (B)) MuhićSelver (NK Vatrogasac (K)) Nestić Matija (1 KU) (NK Ostrna) Novak Marko (NK Vatrogasac (K)) Solarić Danijel (NK Lonja) Šurmin Karlo (NK Gaj) Suša Milan (2 KU) (NK Dubrava) Tafilović Mario (NK Ostrna) Tokić Klaudio (NK Ostrna) Vidaković Antonio (NK Milka Trnina)

1 Antunović Ivan (Vatrogasac), Balenović Ivan (Dinamo Hidrel), Barišić Andrija (1 KU) (Lonja) itd.

Zdenko Brezarić

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime