Meštrica rutinski do pobjede u Rakovcu

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 23. KOLO 1. ŽNL ISTOK

RAKOVEC – MEŠTRICA 1:3

RAKOVEC. Igralište NK Rakovec. Gledatelja 70.

Sudac: Matija Spudić (Ivanić-Grad) 7. Pomoćnici: Danijel Gašpar (Peskovec) i Hrvoje Tišljar (Ivanić-Grad).

Delegat: Stjepan Pajač (Sveti Ivan Zelina).

STRIJELCI: 1:0 Grgoić (10), 1:1 Augustić (15), 1:2 Galović (62), 1:3 Galović (86).

RAKOVEC: Jurić 6, Kožar 6, (od 85. Palinić -), Radotović 6, Štefinovec 6, (od 87. Prelec -), N. Jaić 6, Brlečić 6,5, Novoselec 6,5, Krvarić 6, Matić 6, Grgoić6, 5, Krezo 6,5.

TRENER: Željko Radotović 6.

MEŠTRICA: I. Mihalinčić 7, I. Šimunović 7,5, G. Mihalinčić 7, Bartolović 7, Tuka 7, Pagadur 7, Augustić 7, (od 88. Huzjak -), Britvec 7,5, Skorin 7, Sečić 7,5, Galović 8.

TRENER: Matija Šimunović 7.

IGRAČ UTAKMICE: Pavao Galović.

Prvoplasirana Meštrica je rutinski ostvarila još jednu pobjedu prema osvajanju naslova u 1. ŽNL Istok, kojoj oslabljeni Rakovec jednostavno nije mogao parirati, pa su sva tri boda otputovala u Gornju Lomnicu. I dok se Meštrica bori za titulu, Rakovcu u preostalim kolima predstoji grčevita i dramatična borba za ostanak u prvoligaškom društvu.

U 1. minuti u prvom gostujućem napadu Britvec je sa 16 m pogodio desnu stativu. Ubrzo potom u 7. minuti Sečić je po drugi puta uzdrmao domaću vratnicu. Ipak, nakon gostujuće dominacije na početku utakmice Rakovec je poveo u 10. minuti. Novoselec je dugom loptom pronašao Grgoića koji je bio brži od gostujućeg stopera i iz blizine postigao zgoditak. Gosti su izjednačili u 15. minuti. Britvec je probio po desnom boku, a povratnu loptu iz blizine je Augustinović ugurao u domaću mrežu. U 29. minuti Augustinović je centrirao, a Britvec glavom s 5 m prebacio loptu iznad prečke. Grgoić je u 35. minuti iz slobodnog udarca s 30 m pogodio prečku. Udarac Pagadura u 44. minuti s 11 m završio je pored desne stative.

Drugo poluvrijeme je također proteklo u nadmoći Meštrice dok se domaćin grčevito branio. U 56. minuti udarac Pagadura s 20 m prohujao je uz desnu stativu. Britvec je u 59. minuti glavom zahvatio loptu sa 7 m koju je sigurno obranio Jurić. Solo prodor Galovića u 62. minuti završio je udarcem kojeg je Jurić sjajnom intervencijom obranio. Stalni gostujući napadi urodili su vodstvom u 62. minuti. Šimunić je dodao loptu Galoviću koji je iz blizine postigao gol. Najbolji igrač utakmice Pavao Galović je riješio sve dvojbe u 86. minuti jer je iskosa s lijeve strane s 10- tak m postigao pogodak za zasluženu pobjedu Meštrice protiv Rakovca 3:1.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime