Meštrica odnijela sva tri boda iz Lonjice

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 6. KOLO 1. ŽNL ISTOK

 LONJA – MEŠTRICA 1 : 4

LONJA, Igralište NK Lonje. Gledatelja 50.

Sudac:Mateo Radić (Velika Gorica)7.

Pomoćnici: Filip Krznarić (Velika Gorica) i Patrick Crnolatac (Novo Čiče).

Delegat: Tomislav Posavec (Vrbovec).

STRIJELCI: 1:0 Maksimović(4), 1:1 Augustić (43). 1:2 Augustić (45), 1:3 Pagadur (62), 1:4 Britvec (90).

LONJA: Mandić 6, Beljan 6, Severec 6, (od 46. Pavić 6), Blažević 6,Delija 6,5, Ivoš 6,5, Forgač 6,5, Barišić 6, Maksimović 6,5, Tandara 6, (od 77. Simonović -), Starčević 6.

TRENER: Ivan Spajić 6.

MEŠTRICA: I. Mihalinčić 7, Radaš 7,5, Orečić -, (od 8. Slivak 7),  G. Mihalinčić 7, Bartolović 7, (od 73. Košutić -), Tuka 7, Pagadur 7,5, Augustić 7, (od 63. Galović 7), Britvec 7,5, Skorin 7,5, Ćevid 7.

TRENER: Matija Šimunović 7.

IGRAČ UTAKMICE: Karlo Pagadur.

Lonja je povela u 4. minuti jer je nakon centaršuta Starčevića s desne strana Maksimović glavom iz blizine zatresao gostujuću mrežu. Međutim, rano vodstvo domaćina nije pokolebalo igrače Meštrice koji su nakon početnog škola uspostavili ravnotežu. U 11. minuti Britvec se našao u „mrtvoj šansi“, ali je njegov udarac završio uz lijevu stativu. Slivak je u 29. minuti izveo korner s desne strane, a loptu je glavom tukao Britvec s 5 m pored lijeve stative. Nakon niza pogrešaka u domaćoj obrani Britvec je dodao loptu Augustiću koji je iz blizine zabio gol za izjednačenje. U 45. minuti Meštrica je preokrenula rezultat jer je nakon pogreške Blaževića po drugi puta Augustić zatresao domaću mrežu.

U drugom poluvremenu Meštrica je nametnula svoje stil igre i kratkim pasovima tražila svoje šanse preko bokova. Pitanje pobjednika bilo je riješeno u 62. minuti utakmice. Skorin je izveo korner s desne strane, a Pagadur je s 7 m glavom zakucao loptu u domaću mrežu. Iako je Lonja uložila velike napore i iskazala požrtvovnost da ipak u samoj završnici utakmicu odvede u dramatičnost, to se nije dogodilo. Naime, igrači Meštrice su krajnje discipliniranom igrom priveli utakmicu kraju i u 90. minuti postigli još jedan gol. Nakon lijepe gostujuće akcije Britvec se upisao u strijelce Meštrice za konačnih 4:1 u korist gostiju.

Meštrica se prikazala kao kvalitetna momčad koja s razlogom glasi za jednog favorita za osvajanje jesenskom dijela, koja je ovom pobjedom zasjela na drugo mjesto s bodom zaostatka za vodećim Vatrogascem. S druge strane igračima Lonje nema se što zamjeriti jer su pružili borbenu i angažiranu igru, ali ovaj puta je Meštrica bila bolja momčad kojoj je sasvim zasluženo pripala pobjeda i sva tri boda. Ovim porazom Lonja je pala na 12. mjesto u zonu ispadanja pa je više nego očito da su nogometaši iz Lonjice u krizi rezultata.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime