Meštrica novi prvak, Rakovcu pobjeda u Vezišću

0
Komunalac add
  1. KOLO 1. ŽNL ISTOK PRVENSTVO 2021./22.

U 24. kolu riješeno je pitanje pobjednika prvenstva. U derbiju u Gornjoj Lomnici domaća Meštrica pobijedila je Vatrogasac 3:1 i dva kola prije završetka osvojila naslov. Lonja nastavlja izvrsnim igrama pa je pobijeđen i Dinamo Hidrel.  Rakovec izvojevao pobjedu u Vezišću protiv Milke Trnine i osvojio velika tri boda u borbi za ostanak. Ban Jelačić konačno prekinuo crnu seriju i osvojio sva tri boda protiv Posavca. Dubrava u derbiju s Kloštrom odigrala bez pobjednika. Fenjeraš Ostrna je u dramatičnoj utakmici slavila protiv Gaja i ostala u borbi za ostanak u prvoligaškom društvu. U Turopolju podjela bodova između domaćina i Bune.

Domaćin je u prvom napadu pogodio prečku, a Ivan Matić u 5. mjestu u prvom ozbiljnom gostujućem napadu zatresao domaću mrežu. Ponovo domaći igrači pogađaju vratnicu, a Luka Brlečić postiže u 33. minuti drugi gol za Rakovec. Milka Trnina ima inicijativu, bolje stoji na terenu, a Rakovec svoje šanse preko kontranapada i polukontri pretvara u pogotke. Takva gostujuća igra se definitivno isplatila u prvom poluvremenu jer je Ivica Grgoić u 43. minuti digao vodstvo gostiju na 3:0. Domaćin je samo odškrinuo mogućnost povratka u 53. minuti jer je Dalibor Petković smanjio rezultat. Ivica Grgoić je zabio gol u 70. minuti, a najbolji igrač utakmice Ivan Matić je svladao vratara Dejana Moguljaka i tako potvrdio visoku pobjedu Rakovca 5:1. Trener Željko Radotović je silom prilika gurnuo u napad Luku Brlečića koji mu se odužio pogotkom i na toj poziciji izvrsno se snašao. Rakovec je konačno proigrao i počeo realizirati svoje 100 % prilike i sasvim zasluženo osvojio velika tri boda u borbi za ostanak u prvoligaškom društvu.

Po kišovitom i prohladnom vremenu i na klizavom terenu Lonja je nadigrala oslabljeni sastav Dinama Hidrela i pitanje pobjednika riješila nakon završetka prvog poluvremena. Lonja se novom pobjedom probila na 5. mjesto i izravno se uključila u borbu za 4. poziciju na tablici s Dubravom.Domaćin je poveo u 10. minuti jer je Barišić ubacio loptu s lijeve strane koju je Gruden glavom s 7 m zakucao u gornji lijevi kut. Gosti su uzvratili opasnom prijetnjom u 16 minuti u kojoj je Jakovljević dodao loptu Kadoiću koji se našao u 100 % šansi, ali je njegov udarac s 10-tak m izvrsno skinuo Bagarić. Brza domaća akcija u 18. minuti završila je drugim domaćim zgoditkom. Gruden je kratko dodao loptu Ivošu na 18 m koji je efektnim volejom pogodio desne rašlje. U 22. minuti Lonja je stigla do trećeg pogotka. Barišić je lucidno pronašao Granića koji je utrčao u prazan prostor i potom s 10 m matirao vratara Josića pogodivši u lijevi donji kut. Gosti su izveli slobodni udarac u 24. minuti, a iz odbijanca Topalović je iz blizine ugurao loptu u domaća vrata. U 28. minuti gosti su izveli lijepu akciju koju je Kadoić završio udarcem iskosa s lijeve strane, ali Bagarić brani. Na dodavanje Ivoša u 30. minuti Josip Tandara je snažno potegao s 30 m i lopta je završila u desnom gornjem kutu nemoćnog Josića. Lonja je povećala prednost u 41. minuti. Velagić je centrirao s desne strane, a Granić iz blizine zatresao gostujuću mrežu. U drugom poluvremenu domaćin je smanjio pritisak pa su i gosti imali svoje trenutke. Ivoš je u 52. minuti iz solo akcije po desnoj strani zabio šesti gol za Lonju kojem je „kumovao“ i vratar Žarina. Lonja je slomila goste iz Novog Čiča kvalitetnom i borbenom igrom u prvom poluvremenu dok je u nastavku pao ritam igre pa je domaćin rutinski zabilježio sasvim zasluženu pobjedu 6:1.

Agresivni i borbeni pristup igrača Bana Jelačića protiv oslabljenog Posavca riješio je pitanje pobjednika domaćina nakon 15. minuta utakmice. Danijel Šušak je u 6. minuti centrirao, a Zdravko Tarandek zabio gol. Ponovo je Šušak imao asistenciju u 9. minuti jer je dijagonalom izbacio Marka Mikulića koji je utrčao između dva gostujuća stopera i svladao vratara Daniela Starešinića. Najbolji igrač utakmice Danijel Šušak je u 14. minuti postigao prekrasan zgoditak iz slobodnog udarca s 25 m u desni gornji kut. Imali su domaćini još nekoliko izglednih prilika, ali kasnije nisu bili precizni u svojim udarcima. Josip Breščaković je u 71. minuti realizirao kazneni udarac pa je utakmica završila zasluženom pobjedom Bana Jelačića 3:1.

Gaj je već u 7. minuti imao vodstvo protiv domaće Ostrne od 2:0, ali je na kraju izgubio utakmicu. Anđelko Kuten je pogodio domaću mrežu u 4. minuti, a Siniša Čerkez je povećao vodstvo u 7. minuti. Međutim, domaćin se vraća u život nakon kardinalnih pogrešaka gostiju pa je u 9. minuti Marko Čivić smanjio rezultat, a Matija Nestić izjednačio u 39. minuti. Klaudio Tokić je preokrenuo rezultat u 78. minuti pa je na kraju utakmica završila velikim slavljem Ostrne 3:2 koja je tako ostala u igri za ostanak u prvoligaškom društvu. Početničke gostujuće pogreške nije mogao spasiti niti jedan od najboljih igrača Gaja iskusni vratar Tihomir Kosovec. Trener Gaja Marijan Čokor bio je ljut kao ris na svoje igrače zbog neshvatljivih pogrešaka koji su počinili za vrijeme utakmice, pristupom koji su prikazali na terenu i prema boji kluba.

Četvrtoplasirana Dubrava je na svome terenu u derbiju protiv trećeplasiranog Kloštra odigrala kvalitetnu i žustru utakmicu, ali je na kraju svakoj momčadi pripao po bod. Jure Miličević je u početku šokirao Dubravce je postigao zgoditak u 4. minuti za vodstvo Kloštra. Karlo Horvat je izjednačio rezultat u 43. minuti. Iako je bilo šanse na obje strane, utakmica Dubrava – Kloštar je na kraju završila rezultatom 1:1.Ovim remijem Kloštar se vratio na drugo mjesto tablice.

Ostali rezultati 24. kola: Meštrica – Vatrogasac 3:1 iTuropolje – Buna 1:1.

Poredak: 1. Meštrica 58, 2. Kloštar 50, 3. Vatrogasac 49, 49, 4. Dubrava 39, 5. Lonja 36, 6. Turopolje 34, 7. Milka Trnina 34, 8. Ban Jelačić 28, 9. Gaj 28, 10. Posavec 26, 11. Dinamo Hidrel 24, 12. Rakovec 23, 13. Buna 23, 14. Ostrna 20.

Strijelci:

19 Horvat Martin (5 KU) (NK Dubrava)

17 Britvec Ivan (NK Meštrica)

16 Grgoić Ivica (3 KU) (NK Rakovec)

15 Galović Pavao (4 KU) (NK Meštrica)

14 Matković Damir (7 KU) (NK Vatrogasac (K)) i Uremović Saša (2 KU) (NK Ban Jelačić (B))

11 Jambrešić Jurica (NK Turopolje) Kos Ivan (1 KU) (NK Turopolje)

10 Huđber Robert (1 KU) (NK Buna)

9 Kuten Anđelko (NK Gaj) Novak Marko (NK Vatrogasac (K))

8 Galović Tin (NK Ostrna), Milićević Jure (NK Kloštar), Pagadur Karlo (1 KU) (NK Meštrica) i Vranek Ivan (1 KU) (NK Posavec)

7 Augustić Bruno (NK Meštrica), Barišić Andrija (3 KU) (NK Lonja), GUEDES DOS SANTOS Pedro Henrique (NK Gaj), Košutić Krešimir (NK Meštrica), Mihaljević Nikola (7 KU) (NK Milka Trnina), Nestić Matija (2 KU) (NK Ostrna) i Štefner Toni (NK Vatrogasac (K))

6 Antunović Ivan (NK Vatrogasac (K)), Fulir Marko (NK Dubrava) i Krajinović Antonio (4 KU) (NK Posavec) Mučić Matija (NK Kloštar) Šejić Andreas (NK Turopolje) Zorić Robert (NK Dinamo Hidrel)

5 Bartolović Hrvoje (NK Meštrica), Bradić Tihomir (NK Dubrava), Čerkez Bojan (NK Gaj), Horvat Karlo (NK Dubrava), Jaković Grgur (NK Ostrna), Joveš Dejan (NK Posavec), Karlović Matej (2 KU) (NK Turopolje), Kosovec Tihomir (5 KU) (NK Gaj), Škrinjar Domagoj (NK Ban Jelačić (B)) i Topalović Marko (1 KU) (NK Dinamo Hidrel)

4 Breščaković Josip (2 KU) (NK Posavec), Đuksi Filip (1 KU) (NK Dinamo Hidrel), Fešta Ivan (NK Milka Trnina), Filipović Anto (NK Kloštar), Kadoić Marko (NK Dinamo Hidrel), Matić Ivan (NK Rakovec), Salaj Robert (NK Rakovec), Starčević Mislav (NK Dinamo Hidrel), Stuparić Silvio (1 KU) (NK Milka Trnina), Šurmin Karlo (NK Gaj) i Žugaj Martin (NK Dinamo Hidrel)

3 Severec Karlo (NK Lonja), Baček Luka (NK Rakovec), Benko Dominik (NK Gaj), Ćehić Emanuel (NK Kloštar), Delija Matija (NK Lonja), Forgač Krešimir (NK Lonja), Gomerčić Mišel (NK Gaj), Granić Andrija (NK Lonja), Hren Matej (NK Ban Jelačić (B)), Ivanković Dominik (NK Kloštar), Ivkić Antonio (NK Vatrogasac (K)), Lom Leonard (NK Milka Trnina), Lučić Krešimir (NK Turopolje), Maksimović Igor (NK Lonja), Malekinušić Filip (NK Milka Trnina), Medverec Hrvoje (NK Ban Jelačić (B)), Pazman Filip (1 KU) (NK Buna), Ramadani Valmar (NK Kloštar), Starčević Marijo (NK Buna), Tokić Klaudio (NK Ostrna) itd.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime