Meštrica i Kloštar preuzeli vrh, Gaj nadigrao Turopolje, a Rakovcu pripao derbi protiv Dubrave

0
Komunalac add

7. KOLO 1. ŽNL ISTOK PRVENSTVO 2021./22.

Meštrica se visokom pobjedom protiv Ostrne vinula na 1. mjesto. Kloštar je na drugom mjestu s istim brojem bodova kao i Meštrica, ali slabijom gol razlikom. Gaj je nadigrao Turopolje i zabilježio prvu domaću pobjedu. Rakovec nastavlja s dobrim igrama pa je na domaćem terenu pobijedio u derbiju Dubravu. Ban Jelačić je u derbiju protiv Vatrogasca u gostima donio bod u Banovo, koji je remijem izgubio liderski status. Lonja je nastavila s lošim igrama pa je doživjela minimalni poraz u Vezišću protiv Milke Trnine pa i dalje tavori u zoni ispadanja. Dinamo Hidrel se pobjedom protiv Posavca dočepao 4. mjesta na tablici.

Igrači Gaja su nadigrali Turoplje s uvjerljivih 4:0 u najboljoj utakmici ove jeseni i ostvarili prvu domaću pobjedu. Bilo je doduše prije početka utakmice pribojavanja u redovima Gaja nakon dva uzastopna doživljena poraza jer je Turopolje visokopozicionirana momčad. Međutim, sve je to bilo kratkog daha jer je Gaj poveo već u 3. minuti pogotkom stopera Ante Tomića, a Henrique je bio strijelac za Gaj u 25. minuti. Pitanje pobjednika utakmice je bilo riješeno već u 29. minuti kada je domaći kapetan Josip Gomerčić postigao i 3. zgoditak. Domaćin je u drugom poluvremenu zabio i 4. gol preko veterana Anđelka Kutena za veliko slavlje domaćih igrača, navijača i članova kluba. Poslije dužeg vremena između vratnica stao je vratar Goran Jurić koji je svojim bravuroznim obranama podsjetio na svoje velike golmanske potencijale. Momčadska pobjeda Gaja koji je tako najavio daljnje uspješne rezultate.

Rakovec i Dubrava su odigrali kvalitetnu i uzbudljivu utakmicu u kojoj su obje momčadi bile fokusirane prema napadačkim akcijama, koja je na kraju završila pobjedom domaćina. Nakon nekoliko promašaja 100 postotnih prilika za obje strane, domaćin je poveo u 29. minuti. Luka Baček i Ivica Grgoić su duplim pasom izigrali gostujuću obranu, nakon čega je Grgoić iskosa s lijeve strane s 10-tak m volejom neobranjivo pogodio u lijevi donji kut. Rakovec je povećao vodstvo na 2:0 u 51. minuti. Nakon ubačaja s lijeve strane Mihael Jaić je dodao loptu Alenu Novoselcu koji je s 14 m iz polu okreta prekrasno pogodio u desni gornji kut. Gosti su smanjili rezultat u 59. minuti jer je Martin Horvat nanizao nekoliko domaćih igrača i potom s 10 m zabio lijepi zgoditak. Na žalost u 81. minuti u međusobnom sudaru teže su ozlijeđeni Mijo Jurić i Milan Suša. U samoj završnici utakmice Dubravci su napadali svim snagama, ali je na kraju Rakovec u grčevitoj borbi uspio sačuvati minimalno vodstvo 2:1 i na kraju zasluženo na svoj konto zabilježio nova tri boda. Dubrava je odigrala kvalitetnu i borbenu utakmicu, ali nije imala sportske sreće jer njezini nogometaši nisu iskoristili svoje prilike i to je bio jedini razlog što su u derbiju na kraju nesretno izgubili. U Dubravi su riješili trenersko pitanje jer ih vodi Ivan Leboš.

Ban Jelačić je nakon remija na domaćem terenu u prošlom kolu protiv Rakovca, odigrao neriješenu utakmicu i u derbiju kola u Kobiliću protiv prvoplasiranog Vatrogasca. Banovčani su ušli bez respekta u utakmicu i šokirali domaćina u 2. minuti pogotkom Hrvoja Medverca. Damir Matković je poravnao rezultat u 31. minuti. Ponovo su gosti stigli do prednosti u 72. minuti preko Saše Uremovića. Marko Novak je izjednačio rezultat u 77. minuti za konačnih 2:2. Ovim remijem Vatrogasac je izgubio prvo mjesto, a Ban Jelačić predvođen trenerom Marijom Švigirom potvrdio kvalitetu za vrh tablice.

Lonja je nastavila s lošim rezultatima jer je minimalno poražena u Vezišću od momčadi Milke Trnine 1:0. Trenutak odluke zbio se u 78. minuti kada je Nikola Mihaljević sigurno realizirao kazneni udarac. Inače to je 4. kazneni udarac kojeg u jesenskom dijelu zabio Mihaljević. Lonja je nastupila u oslabljenom izdanju jer doputovala s 12 igrača, bez nekoliko standardnih prvotimaca. Uoči derbija s Gajem očekuje se opća mobilizacija u momčadi Lonje kako bi se zaustavio negativni trend sportskih rezultata.

Ostali rezultati 7. kola: Meštrica – Ostrna 9:1, Dinamo Hidrel – Posavec 2:0, Buna – Kloštar 0:2.

Poredak: 1. Meštrica 17, 2. Kloštar 17, 3. Vatrogasac 16, 4. Dinamo Hidrel 14, 5. Turopolje 13, 6. Milka Trinina 12. 7. Ban Jelačić 11, 8. Gaj 10, 9. Rakovec 10. Dubrava 7, 11. Lonja 5, 12. Ostrna 5, 13. Buna 0, 14. Posavec 0.

Strijelci:

9 Britvec Ivan (Meštrica),

6 Milićević Jure (Kloštar),

5 Grgoić Ivica (1 KU) (Rakovec), Horvat Martin (2 KU) (Dubrava), Jambrešić Jurica (Turopolje), Kos Ivan (1 KU) (Turopolje), Matković Damir (3 KU) (Vatrogasac), Pagadur Karlo (Meštrica) i Škrinjar Domagoj (Ban Jelačić),

4 Đuksi Filip (1 KU) (Dinamo Hidrel), Galović Tin (NK Ostrna), GUEDES DOS SANTOS Pedro Henrique (Gaj), Kuten Anđelko (Gaj), Mihaljević Nikola (4 KU) (Milka Trnina), Salaj Robert (Rakovec), Starčević Mislav (Dinamo Hidrel), Uremović Saša (Ban Jelačić) i Zorić Robert (Dinamo Hidrel),

3 Augustić Bruno (NK Meštrica) Ćehić Emanuel (NK Kloštar) Galović Pavao (1 KU) (NK Meštrica) Malekinušić Filip (NK Milka Trnina) Šejić Andreas (NK Turopolje) Stuparić Silvio (1 KU) (NK Milka Trnina)

2 Baček Luka (Rakovec), Delija Matija (Lonja), Herceg Stanko (Turopolje), Hren Matej (Ban Jelačić), Medverec Hrvoje (Ban Jelačić), Mučić Matija (Kloštar), Muhić Selver (Vatrogasac), Nestić Matija (1 KU) (Ostrna), Novak Marko (Vatrogasac), Suša Milan (2 KU) (Dubrava), Tafilović Mario (Ostrna), Tokić Klaudio (Ostrna), Žugaj Martin (Dinamo Hidrel),

1 Antunović Ivan (Vatrogasac), Balenović Ivan (Dinamo Hidrel), Bartolović Hrvoje (Meštrica) Benko Dominik (Gaj), Bradić Tihomir (Dubrava), Breščaković Josip (Posavec), Cavrić Stjepan (Buna), Čerkez Bojan (Gaj), Čurla Filip (Dinamo Hidrel), Đurašin Matko (Buna), Forgač Krešimir (Lonja), Fulir Marko (Dubrava) itd.

 

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime