Memorijalno obilježavanje 20. obljetnice smrti Josipa Dujmića

0
Komunalac add

Nogometno središte Vrbovec i Nogometni klub Rakovec organizirali su obilježavanje 20. obljetnice tragične smrti nogometaša i nogometnog suca Josipa Dujmića. Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca i svijeća na grobnici obitelji Dujmić na Gradskom groblju Vrbovec. Pored obitelji supruge Ivančice i sina Danijela te bratića Nikole i Ivana Dujmića bila su i izaslanstva NS Vrbovec i Općine Rakovec. Delegaciju NS Vrbovec su predstavljali predsjednik Antonio Badrov, tajnik Marinko Kostiha, predsjednik vrbovečkih nogometnih sudaca Dejan Budić te suci Ivan Bukovčan i Ivan Gradinščak. Vijenac ispred Općine Rakovec položili su načelnica Brankica Benc i predsjednik NK Rakovca Željko Radotović. U ime NS Vrbovec kraćim komemorativnim govorom obratio se Dejan Budić.

 

Na igralištu NK Rakovca pred 50 gledatelja odigrana je revijalna utakmica između veterana Rakovca i Selekcije sudaca NS Vrbovec. Utakmicu je sudio Danijel Dujmić iz Vrbovca, a delegat je bio Marinko Kostiha iz Hagnja.

STRIJELCI: 0:1 Krvarić (2), 0:2 Blažic (8), 1:2 I. Dujmić (18), 1:3 Capan (22), 2:3 I. Dujmić (28), 2:4 Mikšec (39), 3:4 Baček (44 11m), 3:5 Blažic (59).

RAKOVEC (VETERANI): Tvorić, Novoselec, Bešan, D. Očić, B. Jendriš, K. Očić, Kalinski, I. Kudoić, I. Dujmić, N. Dujmić, Rusan. Još su igrali: D. Jendriš, Čegec, Vincetić, Papa, M. Kudoić, Radošević, Baček i Matković.

TRENER: Dražen Baček.

SELEKCIJA SUDACA NS Vrbovec: Jukić, Bukovčan, B. Crnoja, Jantoljak, Rukavina, Krvarić, Blažic, Čerkez, Gajšek, A. Crnoja, Mikšec. Još su igrali: Capan, Bartol i Kokot.

TRENER: Dejan Budić.

Prije početka utakmice održana je minuta šutnje za Josipa Dujmića i njegovog brata Ivana koji je preminuo 24. kolovoza 2023. godine. Prvo poluvrijeme pripalo je vrbovečkim sucima dok su bolji u drugom bili rakovečki veterani. Vrbovečki suci su ipak ostavili bolji dojam i bili precizniji u realizaciji svojih šansi te na kraju zasluženo pobijedili. Utakmica između veterana Rakovca i Selekcije sudaca NS Vrbovec završila je rezultatom 3:5. No, rezultat nije bio u prvom planu nego evociranje na tragično preminulog Josipa Dujmića, ali i na sve ostale vrbovečke sportaše koje su na tragičan način prerano završili svoje mlade živote.

Na igralištu u Rakovcu okupili su se nekadašnji suci NS Vrbovec i kolege koji su dijelili sudačku sudbinu s pokojnim Josipom Dujmićem: Ivica Baček, Dejan Budić, Zdenko Brezarić, Ivan Gradiščak, Marijan Kluk, Vlado Pajur, Dobroslav Planinić, Zvonko i Željko Novosel, Danko Uroić i Ivan Turk.

Poslije utakmice organizirano je druženje uz prigodnu večeru svih sudionika koji su se s nostalgijom prisjetili bivših vremena i druženja s braćom Dujmić koji su prerano preminuli. Cjelokupno obilježavanje proteklo je u decentnom i doličnom ponašanju svih nazočnih osoba. Revijalna utakmica je obogatila zbivanja za blagdan Male Gospe u Rakovcu za koji se oduvijek okupljalo mnogo ljudi i vjernika, kako na misno slavlje, tako i na zabavno-društvena događanja.

Josip Dujmić je rođen 25. studenoga 1960. godine u Baničevcu. Bio je zaposlenik u MI PIK Vrbovec. U braku s Ivančicom rođ. Kuten imao je sina Danijela i kćer Valentinu. Igrao je nogomet za Rakovec, Polet iz Pirakovca i Lonju iz Kreča Vesi. Poslije bogate nogometne karijere odlučio se za sudački poziv. Bio je višegodišnji poznati sudac NS Vrbovec. Josip Dujmić odsudio je 15. rujna 2003. posljednju utakmicu života u Hrastju. Popularni Dujma, vraćajući se iz Hrastja, poginuo je u 43. godini života u teškoj prometnoj nesreći. Pokop Dujmića bio je na Gradskom groblju u Vrbovcu, a u ime Odbora nogometnih sudaca Vrbovec tada se oprostio tajnik Robert Đuranec.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ivan Dujmić je rođen 14. svibnja 1968. godine u Zagrebu. Igrao je nogomet za Rakovec i Lonju iz Kreča Vesi. Bio je privatnik poduzetnik koji se bavio trgovinom stoke i mesnih proizvoda. Bio je poznat po beskompromisnoj i čvrstoj, ali i kvalitetnoj igri po zelenim travnjacima. Godinama je pomagao u djelovanju NK Rakovca i bio nezaobilazni gledatelj mnogih rakovečkih utakmica. Preminuo je nakon teške bolesti 24. kolovoza 2023. godine i pokopan na mjesnom groblju u Rakovcu.

Obilježavanje 20. obljetnice smrti Josipa Dujmića pokrenuo je tajnik Gradske zajednice športskih udruga Vrbovec Stjepan Zdenko Brezarić što smo mi u NS Vrbovec i svesrdno prihvatili. Uz pomoć NK Rakovca smo organizirali revijalnu utakmicu i sjećanje na Josipa Dujmića. Ponosan sam što sam ga poznavao, a jedno kraće vrijeme sam mu bio i delegat na nogometnim utakmica. Josip Dujmić je bio prije svega častan i pošten čovjek i sudac koji je bio beskompromisan u dijeljenju sudačke pravde ili kao nogometaš na zelenim terenima. Sportska i ljudska gromada koji je ostavio traga u vrbovečkom nogometu i među vrbovečkim sucima – rekao je tajnik NS Vrbovec Marinko Kostiha.

U ime cijele obitelji zahvaljujem svima koji su se sjetili moga oca Josipa i organizirali obilježavanje njegove 20. obljetnice smrti. Isto mi je drago da su se okupili suci iz njegove generacije te se prisjetili zajedničkih trenutaka koje su dijelili s mojim ocem. Bilo je ovo lijepo organizirano druženje mnogih sportaša, sudaca i sportskih djelatnika u spomen mojeg oca i strica Ivana u režiji NS Vrbovec i NK Rakovec – istaknuo je Danijel Dujmić.

 

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime