Memorijalni turnir „Kostiha – Hajduković“ u Žabnici

0
Komunalac add

Nogometni klub Žabnica tradicionalno organizira memorijalni nogometni turnir „Kostiha – Hajduković“ koji je posvećen u spomen na dvojicu predsjednika istoimenog kluba. Naime, Mirko Kostiha i Franjo Hajduković su ostavili neizbrisiv trag u razvoju nogometnog sporta u Žabnici, ali i u okviru ONS Vrbovec, odnosno NS Vrbovec.

Napomenimo da je Mirko Kostiha rođen 19. rujna 1946. u Žabnici, a umro 28. siječnja 2006. u Zagrebu. Osnivač i igrač NK Žabnice koji je dužnost predsjednika obavljao od 1967. do 1991. godine. Jedan od utemeljitelja ONS Vrbovec 1974. i aktivan dugi niz godinau radu općinskog saveza. Franjo Hajduković je rođen 12. srpnja 1944. u Predavcu, a preminuo 30. rujna 2018. u Brezovljanima. Predsjedničku dužnost u Žabnici obnašao je od 1991. do 2018. godine.

Ove godine će se u nedjelju 22. kolovoza na igralištu NK Žabnice odigrati dvije utakmice. U 11 sati igra se veteranska utakmica Žabnica – Suhoplje, a u 18 sati snage će odmjeriti seniorske momčadi Žabnica – Zrinski iz Farkaševca Samoborskog.

U Žabnici gostuju atraktivni klubovi, pa iz kluba pozivaju navijače i simpatizere da pohode na memorijalni turnir i da podrže domaće ekipe, ali i na sportsko druženje uz raznovrsna osvježavajuća pića. Poslije sportskog programa slijedi zakuska za sve goste i sudionike memorijala. Pri tome se naglašava da će se memorijalni turnir održavati prema epidemiološkim mjerama koje su na snazi.

 

 

Zdenko Brezarić

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime