Memorijalni turnir „Kostiha – Hajduković 2021.“

0
Komunalac add

Na ovogodišnjem memorijalnom turniru “Kostiha – Hajduković 2021.” koji se održao u organizaciji NK Žabnice sudjelovali su veterani Žabnice i Suhopolja te seniori Žabnice i Zrinskog iz Farkaševca Samoborskog. Nastupom veterana Suhopolja, nekadašnjeg kluba NK Mladost 127. koji je bio član 1. HNL-a, turniru je podignut ugled jer su gosti stigli iz Virovitičko-podravske županije. Isto tako nastup Zrinskog, člana Jedinstvene županijske nogometne lige, s područja grada Samobora također je doprinio renomeu kluba. Istovremeno između Žabnice, Suhopolja i Zrinskog uspostavljeni su sportski i prijateljski odnosi.

Turnir je otvoren veteranskom utakmicom Žabnica – Suhopolje. Domaći veterani odlično su otvorili utakmicu i poveli 2:0. Međutim, veterani Suhopolja su postigli četiri prekrasna zgoditka pa je na kraju utakmica završila pobjedom gostiju 4:2. Utakmicu je sudio Rafaelo Bartol.

Upravo se na veteranskoj utakmici od nogometne igre oprostio 49-godišnji Mladen Vrtar koji je definitivno objesio kopačke o klin. Mladen Vrtar je rođen 1. travnja 1972. godine u Zagrebu. Prve nogometne korake napravio je s 12 godina u NK Žabnici. Potom je igrao u Bratstvu, sadašnja Croatia iz Nove Kapele pa se kraće vrijeme vratio u Žabnicu. Igrao je i za najpoznatiji vrbovečki klub PIK Vrbovec. Zatim, 1995. godine odlazi u Farkaševac gdje i okončava svoju seniorsku karijeru. Poslije kraće stanke zaigrao je za veterane Žabnice (2007.-2011.) i od 2016.-2021. te za veterane Lokomotive iz Brčevca od 2011.do 2016. godine.

Mlader Vrtar je bio ofenzivni vezni igrač, vješt dribler, brz i čvrst u duelima, nesebičan u asistencijama, koji je nemilosrdno tresao protivničke mreže tijekom svoje igračke karijere. Po svojem nogometnom umijeću i rezultatima koje je postigao zasigurno spada u nogometne legende općine Farkaševac.

Plaketu zahvale za sve što je učinio za NK Žabnicu Mladenu Vrtaru je uručio Marinko Kostiha, sadašnji tajnik NS Vrbovec.

U drugom susretu između seniora Žabnice i Zrinskog utakmica je završila rezultatom 1:4. Iako su domaći igrači pružili dobru igru, bilo je vidljivo da su gosti dva ranga više u ligaškom natjecanju pa nije bilo nikakvog rezultatskog iznenađenja. Utakmicu je sudila sudačka trojka: Ivan Bukovčan, Helena Blažic i Rafaelo Bartol. Organizator Žabnica je dodijelio pehare momčadima, a nakon toga je za sve sudionike turnira bio upriličen domjenak uz osvježavajuća pića. Na turniru je u nogometnim majstorijama uživalo 50 gledatelja.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime